Leskovac - Društvo - B92 Lokal

Leskovački nosioci Vukove diplome otputovali na tradicionalnu nagradnu ekskurziju

Leskovački maturanti nosioci Vukove diplome otputovali su danas na tradicionalnu nagradnu ekskurziju koju organizuje grad Leskovac.

Izvor: tv4s.rs Leskovac
Podeli
Foto: Depositphotos/Krivosheevv
Foto: Depositphotos/Krivosheevv

Ove godine pravo na nagradnu ekskurziju steklo je 70 maturanata, a putovanje je organizovano posredstvom agencije Bavka turs, prenosi TV 4s.

Kako je naglasio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović ovom ekskurzijom grad želi da nagradi trud, rad i požrtvovanje mladih talenata koji su budućnost ovog grada.

On je podsetio da se mladi talentovani učenici i studenti nagrađuju dva puta godišnje i to na dan Svetog Save i Dan grada Leskovca 11. oktobra.

Ova ekskurzija organizovana je po 6. put i za tu namenu iz gradske kase izdvojeno je 3 miliona dinara, istakao je Cvetanović.

Leskovački vukovci će obići Jagodinu, Kragujevac, Beograd, Novi Sad, Suboticu i Palić, Frušku Goru, Sremske Karlovce i druga mesta naše zemlje Srbije.

Gradonačelnik Cvetanović je kazao da u pratnji maturanata idu i članovi njegovog kabineta.

U ime Vukovaca obratila se Jovana Stojanović, đak generacije Trgovinsko ugostiteljske škole i zahvalila se gradonačelniku na ličnom angažovanju i trudu da se pomogne mladim talentovanim ljudima.

Kako je rečeno ovom prilikom grad Leskovac će i u narednom periodu kroz razne programe podržavati mlade, talentovane ljude.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.