Uhapšen prevarant u Kruševcu: Oštetio firmu za više od milion i po dinara

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su G. J. (1984) iz okoline Kruševca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba poverenja u obavljanju privredne delatnosti.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.02.2024.

12:08

Uhapšen prevarant u Kruševcu: Oštetio firmu za više od milion i po dinara
Ilustracija/Foto: iVazoUSky/Shutterstock

On se sumnjiči da je, radeći u jednom privrednom društvu u Velikoj Drenovi, u toku 2020. godine, u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, u ime tog privrednog društva, bez naloga poslodavca i mimo njegovog znanja, naručivao i preuzimao robu od dobavljača, koju je potom, kako se sumnja, prisvajao radi sticanja koristi, saopštio je danas MUP.

On je,pritom, uredno evidentirao knjigovodstveni ulaz naručene robe u magacin, uz dostavljanje potpisanog računa kako bi naručilac navedenog privrednog društva kupljenu robu platio dobavljaču, iako deo robe nije fizički donosio u magacin te firme, već ju je, kako se sumnja, zadržavao za sebe.

Na taj način, G. J. je, kako se sumnja, za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 1.580.365 dinara, za koliko je oštetio navedeno privredno društvo, navedeno je u saopštenju.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: