Ponedeljak, 29.01.2024.

12:24

Zbog ljubavi se preselila u Srbiju: Ruskinja osnovala jedini klub ritmičke gimnastike VIDEO

Jedna gimnastičarka je zbog ljubavi napustila Rusiju pre 30 godina. Oksana je u Kruševac donela još jednu svoju ljubav, osnovala je prvi i za sada jedini klub ritmičke gimnastike.

Izvor: B92.net, TV Prva

Zbog ljubavi se preselila u Srbiju: Ruskinja osnovala jedini klub ritmičke gimnastike VIDEO
Foto: Printscreen TV Prva

Svoje profesionalno umeće i ljubav prema ritmičkoj gimnastici Oksana godinama unazad prenosi devojčicama u svom klubu u Kruševcu. Ni sanjala nije da će uspešnu karijeru u velikom SSSR-u pre 30 godina privremeno prekinuti zbog ljubavi i zameniti je trenerskim poslom.

"Moj razlog dolaska u Jugoslaviju bio je susret sa jednim divnim čovekom, to je bila daleka 1992. godina i tad sam upoznala svog budućeg supruga. Nisam mogla ni da maštam da će do ovoga danas doći. Nekako polako korak po korak išla sam ka tome", rekla je Oksana.

Oksana je u Rusiji stigla do zvanja majstora sporta SSSR i otud je disciplina prisutna u svakom trenutku na njenim treninzima.

"Disciplina je osnova za svaki sport, nije samo za ritmičku gimnastiku. Ako nemamo u sali discipline, ne možemo da postignemo ništa, ali apsolutno ništa sa decom. Moja deca osvajaju medalje na državnom takmičenju, ja imam Đurđu Spasić koja je prvak u svojoj godini, u C-individualnom programu", rekla je Oksana.

Preporuka Oksane za početak treniranja ovog sporta je period od pete do šeste godine.

Klub "Nika" je već deset godina u takmičarskom programu i njene članice su osvajale brojne trofeje i priznanja kako na lokalnom, tako i na državnom nivou.

Još informacija pogledajte u video-prilogu TV Prve:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: