Kragujevac dobija skejt park? U planu prenamena sportskog terena

U Kragujevcu je u planu adaptacija sportskog terena koji se nalazi u okviru kompleksa Sportski centar 2 u skejt park. Urbanistički projekat, koji se nalazi na javnom uvidu do 9. decembra izradio je Arhitektonski biro Urban Factory iz Beograda.

Izvor: B92

Sreda, 07.12.2022.

08:43

Kragujevac dobija skejt park? U planu prenamena sportskog terena
Foto: PrintScreen/Grad Kragujevac/UP/Arhitektonski biro Urban Factory

Kako se navodi u urbanističkoj dokumentaciji, predviđena je izgradnja skejt parka srednjeg kapaciteta, a ukupna površina obuhvata urbanističkog projekta iznosi 9.811 m2, piše eKapija.

Površina predmetne parcele namenjene za izgradnju je 5.551 m2.

Rešenje podrazumeva adaptaciju postojećeg sportskog terena za mali fudbal. Novoprojektovano rešenje od 826 m2 poseduje dva zelena ostrva sa ukupnih 85 m2 prostora u kome je moguće saditi nove sadnice drveća.

"Skejt park poseduje noćno osvetljenje sa dva stuba rasvete i na taj način prostor može da ima i noćne termine za vožnju. Podloga se obrađuje prema najmodernijim zahtevima koji podrazumevaju visok nivo uglačanosti do crnog sjaja", stoji u dokumentaciji.
Foto: PrintScreen/Grad Kragujevac/UP/Arhitektonski biro Urban Factory
Površina planiranog skejt parka sa korisnom površinom za kretanje iznosi 741 m2. Debljina betonske podloge iznosi 12 cm. Od visina u objektu ističe se plato sa uzviđenjem od 60 cm i plato sa izviđenjem od 40 cm, dok su ostale visine određene sa visinom mini rampe od 158 i 160 cm, odnosno sa rampom od 140 cm, navodi se u urbanističkom projektu.

Za maksimalnu iskorišćenost prostora koristi se ciklična varijanta kretanja u nekoliko linija pri čemu je je korisniku omogućeno kreativno i nesmetano kretanje. Skejt park je, kako se navodi, pogodan za takmičenja i druge manifestacije.

U okviru predmetne katastarske parcele nalaze se i uslužni objekat (kafe bar), zatim montažna letnja pozornica i trafostanica. Širu okolinu pored parkovskog zelenila čini i prostor koji obuhvata postojeći kompleks terena za male sportove (dva teniska terena, teren za odbojku na pesku, teren za rukomet/mali fudbal) i objekat boks kluba.

Pristup kompleksu (kolski i pešački), planiran je iz pravca ulica Kralja Milana IV i Radoja Domanovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: