Društvo 0

22.05.2024.

20:02

Pronađena velika količina bombi i granata u Kragujevcu: Odmah stigla vojska

Na teritoriji grada Kragujevca u naselju Denino brdo, tokom građevinskih radova pronađeno je nekoliko neeksplodiranih ubojitih sredstava.

Izvor: RINA

Pronađena velika količina bombi i granata u Kragujevcu: Odmah stigla vojska
RINA

Podeli:

Nakon pretrage terena, Uprava za VS u Kragujevcu je organizovala transport i uništavanje prikupljenih ubojnih u kamenolomu "Straževica", u opštini Batočina.

"Tom prilikom uništeno je četiri ručne bombe, pet artiljerijskih granata kalibra 76mm, jedno telo artiljerijske granate 150mm, jedan protivavionski metak 20mm, dva upaljača art. municije i 10 metaka 7,9mm. Pretraga, transport i uništavanje su izvršeni uz primenu svih propisanih mera bezbednosti i zaštite, uz prisustvo i pratnju ekipa: Zavoda za urgentnu medicinu, Policijske uprave u Kragujevcu i Vatrogasno-spasilačke brigade UVS u Kragujevcu", potvrđeno je za agenciju RINA.

Iz Uprave za vanredne situacije apeluju na sve građane da u slučaju pronalaska neeksplodiranog ubojnog sredstva nikako ga ne diraju već da odmah obaveste nadležnu Policijsku stanicu ili operativni centar Sektora za vanredne situacije na telefon 034-1985 i sačekaju njihov dolazak.

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: