Društvo 0

15.04.2024.

10:51

Sezona počela ranije: Prolećno sređivanje širom Kragujevca VIDEO

U Velikom parku, ali i širom Kragujevca je u toku je prolećno sređivanje.

Izvor: B92.net/TV Prva

Sezona počela ranije: Prolećno sređivanje širom Kragujevca VIDEO
Printscreen/TV Prva

Podeli:

Jedan od najznačajnijih poslova koji se događa u periodu kada nema vegetacije, to je upravo orezivanje starih stabala.

"Takozvana sanitarna seča je ove godine rađena u toku svih meseci, u toku kasnog proleća i zime. Bilo je povoljno vreme što se tiče nas, tako da smo mi uspeli da saniramo veliki broj starih stabala kako u naseljima, u gradskim drvoredima i naravno ovde u Velikom parku", rekla je Suzana Milojević Stojanović, iz JKP "Šumadije".

Kako je navela, sezona ove godine počela je nešto ranije.

"Mi kosimo po planu i programu koji se usvaja svake godine na početku godine. Najznačajnije površine koje se kose su naravno u strogom centru grada, kosimo parkove i kosimo prilaze gradu. Takođe, još uvek nismo krenuli, ali to je u planu, košenje površina gde raste nepoželjna vegetacija, pre svega da se zaštitimo od ambrozije koja će vrlo brzo da krene", rekla je Milojević Stojanović.

Takođe navela je i da kreće period kada može da se menja rasad cveća.

"Rasada koja je bila u toku jeseni i zime, sada treba da se polako menja letnjom rasadom, letnjim cvećem. Za to treba iskoristiti priliku i evo recimo jedan savet, ko ne zna šta da radi, može da dođe na Sajam hortikulture 19., 20. i 21. na Šumadija sajmu", zaključila je Milojević Stojanović.

Još informacija iz Kragujevca pogledajte u video-prilogu TV Prve:

Izvor: Prva

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Ekonomija

Oni najviše zarađuju u Nišu

Prema najnovijim podacima Republičkog zavoda za statistiku prosečna neto zarada stanovnika Niša iznosila je u februaru ove godine 90.438 dinara, što je za 3.687 dinara manje od republičkog proseka.

12:11

28.4.2024.

1 d

Podeli: