Ponedeljak, 12.02.2024.

09:22

EU donira 1,7 miliona evra za unapređenje javnog zdravlja u Kragujevcu VIDEO

Sam izbor instituta u Kragujevcu da dobije bespovratna sredstva Evropske unije govori o značaju ne samo na lokalnom, nego i na nacionalnom nivou.

Izvor: B92.net, TV Prva

EU donira 1,7 miliona evra za unapređenje javnog zdravlja u Kragujevcu VIDEO
Foto: PrintScreen/ TV Prva Video

Novac će biti upotrebljen kako za rekonstrukciju objekta, tako i za opremanje, a boljitak će doneti zaposlenima modernizacija, ali i veća bezbednost rada građanima koji će moći da rade neke nove analize i tako obave prevenciju mnogih bolesti i opšte doprineti poboljšanju javnog zdravlja u Kragujevcu i celoj Šumadiji.

"U okviru programa Evropska unija za sistem zdravlja Republike Srbije, koji je u vrednosti 12 miliona evra, vezano za institute i zavode za javno zdravlje u Srbiji, odnosno za sistem javnog zdravlja, u okviru od 5 miliona, jedan deo, tačno 1,7 miliona je namenjeno za poboljšanje uslova rada, adaptaciju i izradu raznih procedura i pripremu i podizanje standarda rada mikrobioloških laboratorija instituta za javno zdravlje Kragujevac", navodi Nebojša Ranković, direktor instituta za javno zdravlje Kragujevac.

Opširinije o ovoj temi pogledajte u video-prilogu Prve TV:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: