Društvo 0

14.04.2024.

13:45

Rus Vjačeslav Sokolov oborio rekord Jagodinskog polumaratona FOTO

U Jagodini je, pod pokroviteljstvom Skupštine grada Jagodine održan 5. Jagodinski polumaraton sa 1500 učesnika iz zemlje i inostranstva.

Izvor: B92.net

Rus Vjačeslav Sokolov oborio rekord Jagodinskog polumaratona FOTO
Skupština Grada Jagodina

Podeli:

Pobednik 5. jagodinskog polumaratona je Rus Vjačeslav Sokolov koji je postavio i novi rekord staze u Jagodini. Rus je 21 kilometar dugačku stazu pretrčao za 01:12:03.

"Odlična organizacija polumaratona u Jagodini. Bilo je veoma toplo, kao da je jun mesec, ali duž cele staze je bilo dovoljno okrepe za trkače i vode i voća. Kroz ova četiri kruga dok sam trčao upoznao sam i grad Jagodinu, lep grad, ljudi nasmejani, čestitke organizatoru", rekao je Sokolov.

U ženskoj konkrenciji najbrža je bila atletičarka "Crvene zvezde" Slađana Stamenković sa vremenom 01:27:40.

"Izuzetna organizacija, na stazi je bilo sve onako kako treba da bude", rekla je Stamenković.

Skupština Grada Jagodina

Palmi uručena plaketa za doprinos i razvoj sportu

Pre početka trke proslavljeni srpski atletičar Goran Čegar uručio je predsedniku Skupštine grada Jagodine Draganu Markoviću Palmi Plaketu za doprinos razvoju sporta.

"Jagodina je grad sporta i u odnosu na broj stanovnika Jagodina ima danas najviše sportskih terena u Srbiji, a jagodinska lokalna samouprava finansira sve sportove na svojoj teritoriji i zahvaljujući takvim uslovima imamo i odlične rezultate. To je razlog i što danas imamo na 5. Jagodinskom polumaratonu 1500 takmičara od predškolaca do penzionera i profesionalnih atletičara iz Srbije i 10 drugih zemalja. Kažu neka pobedi sreća, nema u maratonu sreće, nego ko ima bolju kondiciju taj pobeđuje", rekao je Marković.

Skupština Grada Jagodina

Trčali od predškolaca do penzionera

U Jagodini su danas održane trke za predškolce, osnovce, penzionere, zatim trke na 2, 3, 5 i 10 kilometara i konačno i polumaraton od 21 kilometar.

Najstariji trkač danas u Jagodini bio je Vlada Stevanović iz okoline Leskovca koji je u martu navršio 90 godina i jedan je od najstarijih trkača na svetu. 90. godišnji Vlada istrčao je 10 kilometara, a na pitanje "kako održava kondiciju u tim godinama" kaže "jedem sve što se jede i pijem sve što se pije i to je to".

Inače danas su u Jagodini trčale i čitave porodice, a bilo je slučajeva da trče zajedno prababa i praunuk, tako da je iz Jagodine danas otišla jedinstvena slika u svet.

Skupština Grada Jagodina

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: