Društvo 0

03.04.2024.

10:22

Velika akcija sadnje drveća: Akcijaši i volonteri udruženim snagama za lepšu Jagodinu VIDEO

Udruženje akcijaša Grada Jagodine je aktivna tokom cele godine, a veliki broj aktivnosti obavljeno je u proteklih nekoliko dana.

Izvor: B92.net/TV Prva

Velika akcija sadnje drveća: Akcijaši i volonteri udruženim snagama za lepšu Jagodinu VIDEO
Printscreen/TV Prva

Podeli:

U Spomen-parku ruskog groblja je krajem 50-ih godina prošlog veka zasađeno oko 1.170 stabala u čast isto toliko poginulih ruskih vojnika koji su upravo u tom parku sahranjeni. Zelenilo se svake godine obnavlja, a sve to zahvaljujući vrednim članovima udruženja akcijaša Grada Jagodine koji ovde sade čemprese i borove.

"U nedelju 31. marta akcijaši i volonteri Grada Jagodine zasadili su oko 60 stabala sadnica crnog bora i sadnica čempresa, i to je bilo sve povodom obeležavanja 1. aprila, Dana nekadašnjeg, a i sadašnjeg dana omladinskih radnih akcija u Staroj Jugoslaviji i današnjoj našoj Srbiji" rekao je Dejan Novaković, predsednik upravnog odbora udruženja akcijaša Grada Jagodine.

Takođe, u ponedeljak su imali akciju gde su u svih sedam osnovnih škola zasadili 18 stabala Arizonskog čempresa.

"To je bio povod da probudimo svest kod građana i da pokušamo da ova pluća grada očuvamo i nastavimo da dalje sa novim stablima oplemenjujemo", dodao je Novaković.

"Takođe pored svega toga što smo imali jednu radio emisiju na radio Jagodina povodom akcijaštva i sve je to bilo od nas akcijaša koji smo pomogli kao i svake godine, dva do tri puta godišnje izvršimo sadnju novih sadnica, jer sve više i više stabala su stara i dolazi do truljenja tako da smo se potrudili i na nama je sada da svakog dana polivamo kako bi ove sadnice se očuvale, naveo je.

Kako je Novaković, prezadovoljni su akcijom, kao i odazivom volontera.

"Prezadovoljni smo, volonteri iz Crvenog krsta su svaki put sa nama, na svakoj akciji. Takođe bilo je i naših šetača iz grada Jagodine, dece akcijaša. Prezadovoljni smo akcijom koja je organizovana i mogu da kažem da ovo nikad ne bi mogli da postignemo sami, ali uz pomoć lokalne samouprave grada Jagodine i Jagodinskog sportskog saveza koji su nam kupili te sadnice, uspeli smo da ovo odradimo najlepše što smo mogli", zaključio je Novaković.

Opširnije pogledajte u video-prilogu TV Prve:

Izvor: Prva tv

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Ekonomija

Oni najviše zarađuju u Nišu

Prema najnovijim podacima Republičkog zavoda za statistiku prosečna neto zarada stanovnika Niša iznosila je u februaru ove godine 90.438 dinara, što je za 3.687 dinara manje od republičkog proseka.

12:11

28.4.2024.

1 d

Podeli: