U Jagodini održana akcija davanja krvi

Akcija dobrovoljnog davanja krvi održana je proteklog četvrtka u prostorijama jagodinskog Crvenog krsta. Organizatori akcije bili su Podružnica Crvenog krsta Gradske toplane u Jagodini i Zavod za transfuziju krvi iz Niša.

Izvor: Noviput.rs

Petak, 29.01.2021.

10:25

U Jagodini održana akcija davanja krvi
Foto: plenoy m/Shutterstock

Ova podružnica, akcije dobrovoljnog doniranja dragocene tečnosti organizuje tri puta godišnje: u januaru, maju i septembru. Iz organizacije su istakli da je njihovo održavanje od velikog značaja.

"Svi znamo kakva je situacija. Krv je drastično potrebna. Davanjem krvi možemo da spasemo nečiji život u najtežem trenutku. Poželjno je da se omasovi i da bude što više davalaca, jer nikad se ne zna kad i kome može krv da zatreba. Inače, sve akcije su nam masovne. Godinama sve funkcioniše kako treba i uvek imamo više od 50 davalaca na svakoj akciji", rekao je Jovica Dimitrijević, sekretar Podružnice Crvenog krsta Gradske toplane u Jagodini.

Akciji se odazvao veliki broj ljudi različitih generacija: od veterana pa sve do mladih koji su tek počeli sa ovim akcijama. Oni koji su donirali dragocenu tečnost rekli su da je jako lep osećaj pomagati ljudima na ovaj način – pogotovo onima kojima je to može spasiti život, prenosi Novi put.

"Krv dajem 14. put i odličan je osećaj. Tako pomažemo nekome kome je potrebno. Ko je u mogućnosti, neka da krv. Ništa nije strašno", rekao je mladi Mikica Arsić.

"Ovo mi je treći put da dajem krv i osećaj je fenomenalan. Svako ovo treba da uradi. Ovo je jako humano i svako ko je u zdravstvenoj mogućnosti, treba da da krv", rekao je takođe mladi davalac Rastko Popović.

Sledeću akciju u svojoj organizaciji, Podružnica Crvenog krsta Gradske toplane održaće u maju, uz pomoć Podružnice Crvenog krsta Fabrike kablova. Još jedna akcija dobrovoljnog davanja krvi biće organizovana već 14. februara, u selu Ribare nadomak Jagodine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: