Servisne informacije 0

09.04.2024.

12:48

Radovi na auto-putu teku zadovoljavajućom dinamikom VIDEO

Auto-put Miloš Veliki najznačajnija je saobraćajnica u zapadnoj Srbiji koja povezuje Moravički i Zlatiborski okrug.

Izvor: B92.net/TV Prva

Radovi na auto-putu teku zadovoljavajućom dinamikom VIDEO
PrintScreen/ TV Prva Video

Podeli:

Tamo se trenutno izvode najintenzivniji radovi na deonici od Pakovraća do Požege koja se smatra jednom od najzahtevnijih, jer prolazi kroz brdovit teren.

Planirano je da više od trećine auto-puta bude na mostovima i tunelima. Uprkos teškom terenu, radovi teku zadovoljavajućim dinamikom i dalje je Unjino brdo najveći izazov za kineske radnike.

Ovo je deonica auto-puta Miloš Veliki od Pakovraća do Požege na kojoj se izvode radovi. Međutim, zahtevna konfiguracija terena utiče na njihovu dinamiku.

"Izvođač napreduje u okvirima projektovane dinamike i projektovanog napretka za tu vrstu geološke sredine tako da nema nepredviđenih proloma ili drugih problema koji bi usporili tunelski rad i izazvali kašnjenje izvođenja, a samim tim i kašnjenje celog projekta", kaže rukovodilac nadzora na izgradnji auto-puta Miloš Veliki.

Opširnije o ovoj temi pogledajte u video-prilogu Prve TV:

Izvor: Prva

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Ekonomija

Oni najviše zarađuju u Nišu

Prema najnovijim podacima Republičkog zavoda za statistiku prosečna neto zarada stanovnika Niša iznosila je u februaru ove godine 90.438 dinara, što je za 3.687 dinara manje od republičkog proseka.

12:11

28.4.2024.

1 d

Podeli: