Hronika 0

19.06.2024.

14:27

Tuga u Čačku: Preminuo čuveni srpski novinar

Čuveni srpski novinar iz Čačka, Gvozden Otašević preminuo je nakon kraće bolesti u 73. godini života.

Izvor: RINA

Tuga u Čačku: Preminuo čuveni srpski novinar
RINA

Podeli:

Otašević je radio kao dopisnik "Politike ekspres", a zatim dnevnog lista "Politika", obrađivao je najsloženije teme i umeo da se i te kako bavi ljudskim sudbinama i životima. Napisao je i nekoliko knjiga.

"Otišao je naš veliki učitelj i pre svega veliki čovek. Otaš je zaista bio poseban, pravedan i cenjen. Velika je čast što nas je smatrao svojim kolegama. Zajedno smo proveli dosta godina i uz mene lično i uz agenciju RINA  je bio od samog početka. Njegova smrt je veliki gubitak za novinasrtvo u Srbiji. Bio je novinar starog kova kod koga su se jasno morala poštovati sva pravila. Danas su takvi zaista retki", rekao je Ivan Nikolić vlasnik Regionalne informativne novinske agencije RINA.

Gvozden Otašević je rođen 10. novembra 1951. godine u Čačku. Osnovnu školu je završio u Ljubiću, Gimnaziju u Čačku, fakultet Političkih nauka u Beogradu. Posle odsluženja vojnog roka u Vranju, zaposlio se kao novinar u NIP-u "Politika" septembra 1977. godine.

Kao izveštač Dnevnika "Politika ekspres", pratio je Olimpijske igre u Moskvi (1980), Svetsko prvenstvo u fudbalu u Španiji (1982) i ratna zbivanja na području SFRJ, od Kosmeta do Like.

Gvozden Otašević je dobitnik brojnih prizananja, među kojima je najviša nagrada Grada Čačka.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Ada Ciganlija dobija hotel sa četiri zvezdice

Na Adi Ciganliji, između Savske magistrale, Obrenovačkog puta i kompleksa MUP-a, planira se gradnja poslovnog kompleksa kapaciteta 152.000 m2 u okviru kojeg će se nalaziti i hotel sa četiri zvezdice sa 120 soba.

22:54

16.7.2024.

1 d

Podeli: