Hronika 1

15.04.2024.

15:05

Brojke zabrinjavaju? Sve više saobraćajnih nesreća u čačanskom kraju

Tokom marta ove godine na teritoriji koju pokriva Policijska uprava Čačak zabeležen je porast broja saobraćajnih nezgoda za 15 odsto u odnosu na isti mesec prethodne godine.

Izvor: Morava info

Brojke zabrinjavaju? Sve više saobraćajnih nesreća u čačanskom kraju
AstroStar/Shutterstoc

Podeli:

46 saobraćajnih nezgoda u martu 2024. godine, a 40 ih je bilo prošle godine, saopšteno je iz čačanske policije, prenosi Morava info.

U ovim saobraćajnim nezgodama poginule su tri osobe, dok u istom periodu prethodne godine nije bilo poginulih. Najčešći uticajni faktor nastanka saobraćajnih nezgoda, u martu bio je vezan za neprilagođenu brzinu kretanja.

"Kako u redovnim tako i u pojačanim kontrolama saobraćaja na putevima na području Policijke uprave u Čačku, uočeno je i sankcionisano ukupno 3.345 prekršaja, od kojih su najbrojniji prekršaji prekoračenja brzine kretanja vozila, i to 1.001, zatim 546 prekršaja nekorišćenje sigurnosnog pojasa u toku vožnje, kao i 374 prekršaja nepropisna upotreba mobilnog telefona. Iz saobraćaja je isključeno 99 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, sedmoro njih zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci i 14 vozača koji su zatečeni da upravljaju vozilom bez izdate vozačke dozvole", navode iz čačanske saobraćajne policije.

1 Komentari

Možda vas zanima

Ekonomija

Oni najviše zarađuju u Nišu

Prema najnovijim podacima Republičkog zavoda za statistiku prosečna neto zarada stanovnika Niša iznosila je u februaru ove godine 90.438 dinara, što je za 3.687 dinara manje od republičkog proseka.

12:11

28.4.2024.

1 d

Podeli: