Hronika 0

13.04.2024.

11:56

Rasvetljenja serija teških krađa u Čačku: Među razbojnicima našao se i maloletnik

Na području Moravičkog okruga, koji pokriva Policijska uprava Čačak, u martu ove godine izvršeno je ukupno 105 krivičnih dela, dok je u istom mesecu prošle godine izvršeno 138, što predstavlja smanjenje za oko 23,91 odsto.

Izvor: RINA

Rasvetljenja serija teških krađa u Čačku: Među razbojnicima našao se i maloletnik
RINA

Podeli:

"Od 40 krivičnih dela sa nepoznatim učiniocem, policijski službenici Policijske uprave u Čačku rasvetlili su 23 krivična dela, odnosno oko 57,50 odsto. Iz oblasi opšteg kriminala registrovano je 78 krivičnih dela, privrednog 20, visokotehnološkog i ekološkog kriminaliteta po 4 krivična dela. Najveći broj izvršenih krivičnih dela je iz oblasti imovinskih delikata", kazali su za RINU u ovoj policijskoj upravi.

U ovom periodu nije bilo izvršenja teških krivičnih dela, posebno krivičnih dela koja bi izazvala pažnju javnosti.

"Ovom prilikom ističemo da su policijski službenici Policijske uprave u Čačku, rasvetlili seriju teških krađa, izvršenih na području grada Čačka i podneli krivične prijave protiv trojice muškaraca starosti 20, 21 i 17 godina. Takođe, policija je u okolini Čačka pronašla ilegalnu laboratoriju za uzgoj marihuane sa 103 stabljike kanabisa, opremom za gajenje kanabisa u veštačkim uslovima, 600 grama marihuane, kao i 49 komada pištoljske municije", dodaju oni.

Tokom marta, od strane pripadnika Policijske uprave u Čačku realizovana je 21 zaplena opojnih droga, a broj krivičnih dela u vezi sa drogom manji je za 42,86 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

U oblasti sprečavanja porodičnog nasilja, u martu je izrečeno 63 hitne mere zaštite od nasilja u porodici, što je 17,10 odsto manje nego u martu prošle godine kada je izrečeno 76 mera, takođe nadležnim tužilaštvima podneto je 5 krivičnih prijava za krivično delo nasilje u porodici, dok je u martu 2023. godine bilo 7.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: