Društvo 2

26.03.2024.

13:54

Grad korak bliži izgradnji javne garaže: Novih 450 mesta za parkiranje FOTO

U narednih mesec dana mogla bi da bude završena projektno tehnička dokumentacija i dozvola, a tokom leta se očekuje i raspisivanje javnog poziva za izgradnju javne garaže kod taksi stanice, najavio je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Izvor: Infopress

Grad korak bliži izgradnji javne garaže: Novih 450 mesta za parkiranje FOTO
JKP Parking servis Čačak

Podeli:

Poslednjih godina se često govori o potrebi  izgradnje javne garaže kod taksi stanice, umesto trenutnog parkirališta, što bi trebalo bar u nekom doglednom periodu da reši problem parkiranja u centru grada, navodi Infopress.

"Očekujem da za mesec ili mesec ipo dana završimo projektno tehničku dokumentaciju I da tokom leta raspišemo javni pozuv za izgradnju garaže kod taksi stanice. U roku od 8 meseci trebalo bi da se izgradi garaža I tada ćemo imati brži I usmereniji saobraćaj. Garaža će imati 450 mesta, a  rok za izgradnju je osam meseci. Investitor je grad Čačak. Čačku je potrebno još javnih garaža, a jedan će se graditi u Sindjelićevoj ulici, iza Elektrodistribucije I biće veća od ove kod taksi stanice", pojasnio je gradonačelnik Čačka.

JKP Parking servis Čačak

U gradu ima 1.400 obeleženih parking mesta koja se plaćuju, od čega je u ekstra zoni 54 odsto parking mesta u Čačku je u trećoj zoni gde sat parkiranja umesto 19 sada košta 20 dinara.

"Mi se nadamo da će garaža veoma brzo biti završena I da će olakšati velike probleme kako našim korisnicimaa tako I nam koji pokušavamo da rešimo probleme u stacionarnom saobraćaju. 450  mesta će biti sasvim dovoljno uz  već postojeći broj parking mesta u gradu", smatra Dragan Grujović, koordinator poslova u JKP "Parking servis".

JKP Parking servis Čačak

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: