Društvo 0

13.06.2024.

15:10

Čačak slavi Spasovdan: Veličanstvene litije večeras prolaze kroz grad FOTO

Nakon dočeka mitropolita žičkog Justina, u 9 sati u hramu Vaznesenja Gospodnjeg počela je Sveta Liturgija i rezanje slavskog kolača.

Izvor: RINA

Čačak slavi Spasovdan: Veličanstvene litije večeras prolaze kroz grad FOTO
RINA

Podeli:

Večeras u 18 sati, u crkvi Vaznesenja Gospodnjeg biće održano večernje bogosluženje za sve vernike. Nakon toga, krenuće svečana litija ulicama grada sledećom trasom:

Crkva Vaznesenja Gospodnjeg – Ulica gospodar Jovanova – Pošta – Ulica kneza Miloša – Sinđelićeva ulica – Železnička ulica – Kuželjeva ulica – Ulica župana Stracimira – Crkva Vaznesenja Gospodnjeg.

Ovaj praznik, ili kako je u narodu uobičajeno, Spasovdan, je jedan od deset praznika posvećenih Hristu, spada u pokretne praznike i uvek pada u četvrtak, četrdeset dana posle Vaskrsa, a deset dana pre Duhova.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Servisne informacije

Upućen važan apel svim Beograđanima

Javno-komunalno preduzeće "Beogradski vodovod i kanalizacija" uputilo je apel svim građanima, s obzirom na to da se nalazimo u periodu sa izuzetno visokom dnevnom temperaturom vazduha, da racionalno i namenski koriste vodu iz gradskog vodovoda.

8:14

12.7.2024.

1 d

Društvo

"Zbogom komarci"

Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP "Gradska čistoća“ Beograd će i danas sprovoditi akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje, ukoliko vremenski uslovi to budu dozvolili.

11:05

13.7.2024.

16 h

Podeli: