Društvo 2

19.04.2024.

12:21

Bahati vozači u Čačku će plaćati za javnu površinu koju unište VIDEO

U Čačku je ovih dana Javno preduzeće "Gradac" uspostavilo novu praksu kako bi javna imovina oštećena u saobraćajnim nezgodama bila što pre obnovljena.

Izvor: B92.net/TV Prva

Bahati vozači u Čačku će plaćati za javnu površinu koju unište VIDEO
Printscreen/TV Prva

Podeli:

"Ovo je mogućnost koja je oduvek postojala. Sada smo, zahvaljujući našoj inicijativi i dobroj saradnji sa upravom saobraćajne policije u Čačku, obaveštavani o svim saobraćenim nezgodama koje se događaju na putovima čiji smo mi upravljači i to nam otvara mogućnost da reagujemo i prijavimo štetu u postupku", rekao je Milan Bojović, direktor JP "Gradac".

"Najčešće su to posledice bahate vožnje i onda da kažem imamo potrebu da sve popravke, bez obzira na njihovu vrednost, vršimo o trošku lica koja je počinjena u saobraćaju", dodao je.

Kako navodi Bojović, pre 20 dana je došlo do saobraćajne nezgode u okolini Čačka iz nepoznatih razloga.

"Vozilo je probilo zaštitnu ogradu i zadržalo se, srećom nije došlo do većih posledica. Potrudili smo se da u što kraćem roku izvršimo popravku te ograde i juče su radovi završeni. Naplatićemo štetu iz osiguranja lica koja je izazvalo saobraćajnu nezgodu i težićemo tome da i u narednom periodu tako postupamo", rekao je  Bojović.

Najčešće dolazi do oštećenja saobraćajne signalizacije, javnog osvetljenja, sistema niskonaponske mreže.

Kako navodi Bojović, radovi su u toku i na mostu u Katrgi.

"Radovi se privode kraju. Tokom elementarne nepogode prošle godine koja je zadesila naš grad, došlo je do oštećenja brojnih mostova. Najveći deo smo sanirali tokom prošle godine, ostalo je nekoliko još lokacija gde treba završiti radove i prve lepe dane ove građevinske sezone smo iskoristili. Tamo su radovi u završnoj fazi, radi se betonska konstrukcija mosta, kolovozna konstrukcija, nova ograda. to je put na seoskom području koji spaja mesne zajednice Mrčevce i Katrga", zaključio je Bojović.

Opširnije pogledajte u video-prilogu TV Prve:

Izvor: Prva tv

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: