Heroina iz Čačka rasplakala celu salu prilikom dodele Decembarskih nagrada

Grad Čačak danas je obeležio svoj dan, a na svečanoj sednici Skupštine dodeljene su Decembarske nagrade istaknutim pojedinicima iz različitih oblasti.

Izvor: B92

Nedelja, 18.12.2022.

14:06

Heroina iz Čačka rasplakala celu salu prilikom dodele Decembarskih nagrada
Foto: RINA

Ovogodišnji dobitnici su Slobodan Spasović, vlasnik preduzeća Cini, Izdavačka kuća Pčelica, ali i hraniteljka Tatjana Obradović koja je dom i ljubav pružila devojčici koja boluje od teške kožne bolesti, a u čačanskoj bolnici provela je godinu dana.

Roditelji nisu mogli da se izbore sa teškim bremenom koje im je priroda postavila, nijedna institucija nije mogla da primi ovu devojčicu leptira, a onda se pojavila Tanja. Ova heroina, majka troje dece i baka troje unučića, postala je njena hraniteljka. Ovo prestižno priznanje dobila je zasluženo i na predlog Centra za socijalni rad.

"Jako sam zahvalna na ovom priznanju, ovo je priznanje ne samo za mene već za sve hranitelje u našem okrugu koji su nesebično otvorili vrata svog srca i svog doma za decu bez roditeljskog staranja. Međutim, najzahvalnija sam maloj Nađi koja me je naučila da biti hrabar znači hodati sa osmehom i kad vam se plače, da biti posvećen znači ne odustati ni onda kada bi mnogi to učinili, da biti srećan znači zahvaljivati se svakom trenutku u kom osmeh nosi i novu nadu. Hvala vam što ste to prepoznali", skromno i kroz suze rekla je Tatjana dok se salom prolomio gromoglasan aplauz.

Na svečanoj sednici Skupštine grada Čačka dodeljeno je i priznanje počasnog građanina čuvenom muzičaru Bori Đorđeviću, rođenom Čačanu koji nikada nije zaboravio mesto iz kog je potekao i reku Zapadnu Moravu.

"Tokom svoje karijere dobio sam zaista mnogo priznanja, ali dva najvrednija su mi amblem čačanske Gimnazije i kamen iz Morave, sada se njima pridružilo i ovo priznanje koje sam dobio danas. U Čačku sam rođen i proveo najlepših 17 godina svog života, to nije grad već stanje duha. Gde god da idem u srcu nosim Čačak", izjavio je Đorđević.

Velika ulaganja i infrastrukturni radovi obeležili su 2022. godinu u gradu na Moravi. Na svečanoj sednici koja je upriličena povodom Dana grada, sumirani su i svi rezultati koje je gradsko rukovodstvo ostvarilo tokom ove godine.

"Ova godina je zbog rata i globalne krize bila veoma izazovna na svim poljima, ali mi smo zasukali rukave, radili smo i radimo svaki dan kako bi Čačak bio bolji i lepši. Gradimo bulevare, ali i kilometre puta na seoskom području, ulažemo u zdravstvo, školstvo i sport. Imamo sjajne ljude, spoj iskustva i mladosti što je osnov za razvoj svake lokalne samouprave. Hvala svima koji su ugradili ijedan kamen u ovu tvrđavu koju danas zovemo Čačak", naglasio je gradonačlenik Milun Todorović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: