Servisne informacije 0

19.06.2024.

13:09

Beograđani, oprez: Neispravna voda za piće na više od 20 javnih česmi

Centar za higijenu i humanu ekologiju GZZJZ Beograd doneo je 23 rešenja o zabrani isporuke vode za piće sa javnih česama sa podzemnom vodom sa teritorije gradskih opština grada Beograda.

Izvor: Tanjug

Beograđani, oprez: Neispravna voda za piće na više od 20 javnih česmi
Maria Sbytova/Shutterstock

Podeli:

Rešenja su doneta zbog zdravstvene neispravnosti uzimajući u obzir fizičko-hemijske ili mikrobiološke parametre.

Rešenja su doneta na osnovu laboratorijskih analiza i izveštaja o ispitivanju za maj realizovanih na osnovu sprovođenja programa kontrole kvaliteta podzemnih voda na teritoriji Beograda.

Zbog mikrobiološke neispravnosti odluke se odnose na javne česme "Miljakovački izvor", "Kneževačka" i "Kakanjska" u Rakovici, zatim "Topčiderska (Vračarska) leva na teritoriji opštine Savski venac, "Lisičji potok" u Grockoj, "Zmajevac" u Čukarici, "Točkić" u Barajevu, "Višnjica" na teritoriji opštine Palilula, "Lovačka česma Beli potok" na Voždovcu, "Milošev konak" na Savskom vencu, "Manastir Rajinovac, Begaljica", "Pandurice Zaklopača" i "Matićeva-Vinogradi" na teritoriji opštine Grocka.

Rešenja o zabrani upotrebe vode za piće zbog fizičko-hemijske neispravnosti odnose se javne česme "Sakinac", Beli potok na Voždovcu, "Boždarevac" u Barajevu, "Pašina česma 2" na Zvezdari i "Izvor Vojvodinac" u Mladenovcu.

Zbog fizičko-hemijske i mikrobiološke neispravnosti odluke se odnose na javne česme "Spomen česma-Letićeva" u Rakovici, "Bele vode" na Čukarici, "Velika česma Beli potok" na opštini Voždovac, "Višnjička banja" na opštini Palilula, "Soko štark" na Voždovcu i "Čelamino brdo-Kaluđerica" u Grockoj.

Odsek za sanitarni nadzor Smederevo doneo je rešenje o zabrani upotrebe vode za piće na devet javnih česama na teritoriji grada i to usled fizičko hemijske neispravnosti vode za piće - "Monopol" i javna česma u krugu bolnice.

Rešenja o zabrani upotrebe vode za piće zbog fizičko-hemijske i mikrobiološke neispravnosti odnose na javne česme kod OŠ "Jovan Jovanović Zmaj", zatim javna česma ispred pekare, "Buline vode", kao i javna česma iza pekare.

Zbog mikrobiološke neispravnosti doneta je odluka za zabranu vode za piće i za javne česme spomen "Jelen do" kod ikone i "Segda".

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Servisne informacije

Upućen važan apel svim Beograđanima

Javno-komunalno preduzeće "Beogradski vodovod i kanalizacija" uputilo je apel svim građanima, s obzirom na to da se nalazimo u periodu sa izuzetno visokom dnevnom temperaturom vazduha, da racionalno i namenski koriste vodu iz gradskog vodovoda.

8:14

12.7.2024.

12 h

Podeli: