Hronika 0

17.05.2024.

22:04

"Uzrok sudara vozova je ljudski faktor": Detalji nakon zvaničnog izveštaja FOTO

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je uzrok sudara vozova u tunelu Vukov spomenik-Pančevački most, u kojem nije bilo žrtava, ljudski faktor, a ministar saobraćaja Goran Vesić naveo je da je povređeno 13 putnika.

Izvor: Tanjug, B92.net

"Uzrok sudara vozova je ljudski faktor": Detalji nakon zvaničnog izveštaja FOTO
TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ nr

Podeli:

Kako je Vesić rekao, četvoro putnika je prevezeno u Urgentni centar.

"Garnitura Beovoza je prošla kroz zaštitno svetlo i udarila u terenti voz koji je čekao dozvolu da krene prema stanici Ovča", rekao je Vesić.

Dodao je da je povređeno 13 ljudi.

"Prema podacima Hitne pomoći, ukupno je 13 osoba pregledano, a četvoro preveženo u Urgentni centar gde će verovatno biti zadržani. Među njima su sa prelomima mašinovođa i kondukterka, kao i dva putnika. Pored toga, devet putnika je pregledano i pušteno kući pošto nisu imali nikakvih drugih povreda", istakao je.

Dačić je novinarima rekao da u nesrećama poput ove često ima žrtava, kao i da je prava sreća što u današnjem sudaru nije bilo poginulih i da su svi putnici izašli iz voza.

''Najvažnije je da nema poginulih'', rekao je Dačić novinarima.

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Luka Čaušić, koji je na lice mesta došao zajedno sa ministrima Dačićem, Vesićem i direktorkom preduzeća "Infrastruktura železnice Srbije" Jelenom Tanasković, rekao je da u 18.42 časova primljena dojava o sudaru, nakon čega je na teren izašlo ukupno 25 vaterogasaca.

"Dolaskom na lice mesta u 18.48 časova ustanovljeno je da se terentni voz sudario sa putničkim vozom u tunelu u dubini od 400 metara od ulaza u tunel kod Pančevačkog mosta", rekao je Čaušić.

Dodao je da je četvoro ljudi izvučeno kroz evakuacioni tunel na Karaburmi.

Dačić je rekao da su najvažniju ulogu odigrali vatrogasci, budući da lekari Hitne pomoći nisu da priđu putnicima.

Ministar saobraćaja Goran Vesić rekao je da će detalji nezgode biti poznati kada Komisija "Infrastrukture železnice Srbije" objavi zvaničan izveštaj, što se očekuje u toku sutrašnjeg dana.

Saobraćaj na toj deonici pruge je trenutno obustavljen, a kako je Vesić najavio, on će biti normalizovan sutra tokom prepodneva, ili najkasnije do podneva.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

"Zbogom komarci"

Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP "Gradska čistoća“ Beograd će i danas sprovoditi akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje, ukoliko vremenski uslovi to budu dozvolili.

11:05

13.7.2024.

1 d

Servisne informacije

Potpuno izmenjen režim rada gradskog prevoza

Zbog izvođenja radova na redovnom održavanju u Bulevaru Mihajla Pupina (gledano u smeru ka Terazijskom tunelu), od 12. jula, od 22 časa do 14. jula, do 22 časa, doći će do promena u radu linija javnog prevoza, saopštavaju iz Sekretarijata za javni prevoz.

15:10

13.7.2024.

1 d

Podeli: