Ekonomija 4

03.04.2024.

11:05

Beograd ponudio u zakup teniski centar Novaka Đokovića

Gradska uprava Beograda, Komisija za poslovni prostor ponudila je u zakup zatvorene i otvorene objekte u okviru sportskog kompleksa u Beogradu, prva zona, u Ulici Tadeuša Košćuška broj 65.

Izvor: eKapija/I.Ž.

Beograd ponudio u zakup teniski centar Novaka Đokovića
Tadeas Skuhra/Shutterstock

Podeli:

Reč je o objektima koji se nalaze na delu katastarske parcele 1/40 KO Stari grad, odnosno nekadašnjem Teniskom centru Novak, koji je teniser Novak Đoković vratio gradu Beogradu, prenosi eKapija.

Zakupcima se, u okviru sportskog kompleksa, nude zatvoreni objekti površine 1.847 metara kvadratnih, kao i otvoreni objekti ukupne površine 7.551 metara kvadratnih.

"Navedeni objekti daju se u zakup u postupku prikupljanja pismenih ponuda putem javnog oglašavanja. Postupak davanja u zakup, sprovešće se i ako pristigne samo jedna ponuda", navodi se u oglasu.

Objekti se, kako se ističe, daju u zakup radi obavljanja sportske delatnosti iz oblasti tenisa.

Najniža visina zakupnine po kojoj se objekti daju u zakup za zatvorene objekte u okviru sportskog kompleksa iznosi 641 dinar po metru kvadratnom, a za otvorene objekte 106 dinara po metru kvadratnom.

Ugovor o zakupu zaključuje se na neodređeno vreme.

Franšiza na najmanje dva kontinenta

Ponuđač može biti privredno društvo koje je osnovano u Republici Srbiji i koje posluje najmanje pet godina, koje u stalnom radnom odnosu ima zaposleno najmanje tri trenera sa važećom dozvolom za rad u oblasti tenisa, izdatom u skladu sa zakonom i koje je u trajanju od najmanje pet godina neprekidno, organizovalo rad i operativno upravljanje sportskim objektima namenjenim delatnosti u oblasti tenisa.

Potrebno je da budući zakupac poseduje razvijen franšizni sistem za pružanje usluga u tenisu, sa aktivnim franšiznim lokacijama na najmanje dva kontinenta, kao i da uplati depozit i ispuni ostale uslove iz oglasa.

Ponuđač je obavezan da uplati depozit od šest miliona dinara.

Rok za podnošenje ponuda ističe 16. aprila.

Inače, kompanija Tara 2016 S, u vlasništvu Novaka i Jelene Đoković, u maju prošle godine vratila je Gradu Beogradu zemljište i objekte u okviru Teniskog centra Novak na Dorćolu.

"Dugo smo promišljali i doneli nimalo laku odluku da prestanemo s radom i vođenjem zemljišta, objekata i čuvanjem teniske oaze posle više od deset godina. Sa velikom zahvalnošću vraćamo zemljište Gradu Beogradu", naveli su tada u saopštenju.

Podsetimo, u septemrbu prošle godine je najavljeno da će biti uređen spomen-park kod Spomenika braniocima iz 1915, odnosno da će tri teniska terena izgrađena u vreme dok je porodica Đoković upravalja sportskim centrom na Kalemegdanu, biti srušena.

Kako je tada saopštio gradonačelnik Aleksandar Šapić, Beogradski sportski centar će i dalje da postoji, ostaće 14 ili 16 terena, a jedan deo biće predat centru Srđan Gale Muškatirović.

"Kao i svi poslovni prostori, kada se izdaju na licitaciju, teniski tereni će biti i dati onom ko se javi sa najboljom ponudom, dobiće ih", poručio je tada gradonačelnik Beograda.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: