Posle tri godine - završena rekonstrukcija FOTO

Sanacija i rekonstrukcija Poslovne zgrade srpskih železnica u Beogradu završena je nakon trogodišnjih radova.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 13.02.2022.

16:27

Posle tri godine - završena rekonstrukcija FOTO
Foto: TANJUG/Infrastrukture zeleznice Srbije/Aleksa Ristic/bg

"Infrastruktura železnice Srbije", ovaj posao vredan oko 292 miliona dinara, realizovala je na osnovu Ugovora o zajedničkom finansiranju i raspodeli troškova sa svim korisnicima Poslovne zgrade u u Nemanjinoj 6, navedeno je u saopštenju.
Foto: TANJUG/Infrastrukture zeleznice Srbije/Aleksa Ristic/bg
U okviru celokupne sanacije fasade, koja je trajala 36 meseci, izvršena je adaptacija horizontalnih i vertikalnih oluka i zamenjena kompletna stolarija.

Konzervatorski nadzor na sanaciji fasade urađen je od strane Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, a stručni nadzor poveren je Saobraćajnom institutu CIP. Glavni izvođač na sanaciji fasade bilo je preduzeće "AS commerce-STAN" iz Beograda, istaknuto je u saopštenju.
Foto: TANJUG/Infrastrukture zeleznice Srbije/Aleksa Ristic/bg
Radovi započeti početkom septembra 2019. godine odvijali su se u tri faze. Primopredaja završenog posla se očekuje sredinom februara ove godine. Projekat za rekonstrukciju i sanaciju Poslovne zgrade srpskih železnica izradio je Saobraćajni institut CIP.

Poslovna zgrada srpskih železnica u Beogradu, u Nemanjinoj ulici 6, odnosno nekadašnjeg Ministarstva saobraćaja, odlukom Vlade Srbije 2007. godine utvrđena je za kulturno dobro Republike Srbije. Ovaj monumentalni objekat je građen od 1927. do 1931. godine, prema projektu renomiranog arhitekte Svetozara Jovanovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Hitna pomoć se seli na novu lokaciju MAPA

Hitna pomoć treba da bude u delu grada gde je dobra saobraćajna komunikacija, dobar prostor za parking i takva jedna parcela je na prostoru ispod Stop šopa prema DIS-u, kaže direktor UKC Niš prof. dr Zoran Perišić.

8:33

27.3.2024.

1 d

Podeli: