"Pinki je danas vraćen Zemuncima"

Od danas sportski centar Pinki u Zemunu ponovo pripada Zemuncima posle više od dve decenije, izjavio je zamenik gradonačenika Goran Vesić gostujući u jutarnjem programu TV Hepi.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.08.2021.

07:50

Foto: Beoinfo

"Do danas sportskim centrom upravljala je kompanija koja je u vlasništvu više pravnih subjekata. Ova kompanija pokušala je na sudu da dokaže da je istovremeno i vlasnik imovine odnosno sportskog centra iako joj je centar bio samo dodeljen na upravljanje. Grad Beograd je sačekao da se završi provostepeno, drugostepeno kao i suđenje po reviziji koji su potvrdili da je sportski centar „Pinki” vlasništvo Grada Beograda. Zato je Grad Beograd formirao javno preduzeće koje je u vlasništvu Grada koje će od danas upravljati SC Pinki", rekao je Goran Vesić, prenosi Beoinfo.

On je naveo da se za direkrtora ovog preduzeća postavlja Stanislav Glumac.

"Gradska opština Zemun obratila mi se prošlog meseca i zatražila da se KSC „Pinki-Zemun“ vrati u nadležnost grada Beograda. Incijativa je podneta iz razloga što je postojeće stanje objekta takvo da zahteva ulaganja u kompletnu obnovu", rekao je Vesić.

On je dodao da je Grad Beograd prepoznao interese građana, a naročito dece na području gradske opštine Zemun da im se obezbedi prostor uređen po najvišim standardima u kom će moći da vežbaju, treniraju, takmiče se i obavljaju sve ostale sportske aktivnosti.

"Zato je danas Pinki vraćen Zemuncima. Ponosan sam i srećan jer smo u tome uspeli. Novo rukovodstvo će narednih meseci uraditi projekte rekonstrukcije Pinkija da bismo naredne godine uredili ovaj sportski centar", rekao je Goran Vesić.

Zamenik gradonačelnika je istakao da se današnjom odlukom osniva Javno preduzeće „Pinki” za koje će biti imenovano novo rukovodstvo, tako da se ovo preduzeće vraća Zemuncima.

"Kao što „11. april” pripada Novobeograđanima, „25. maj Starograđanima, Sportski centar „Vračar” Vračarcima i „Tašmajdan” Palilulcima, tako će i „Pinki” pripadati Zemuncima", kazao je zamenik gradonačelnika.

On je dodao da će novo rukovodstvo uraditi projekte rekonstrukcije objekta, jer preduzeće koje je upravljalo „Pinkijem” po tom pitanju nije uradilo ništa 20 godina. „Parking servis” će uraditi garažu ispod „Pinkija”, dok će se prema naselju Altina graditi otvoreni bazen, najavio je Vesić.

"Sledeće godine izgradićemo pet otvorenih bazena. Od vremena gradonačelnika Branka Pešića Beograd nije dobio u jednoj godini pet bazena. Radimo bazen u Borči kojim će upravljati SC „Tašmajdan”, zatim bazen na Južnom bulevaru kojim će upravljati SC „Vračar”, bazen u Lazarevcu, naselju Altina i bazen pored „Pionira”. Tada ćemo biti u prilici da ponovo uvedemo obavezno plivanje u sklopu osnovnoškolskog obrazovanja", najavio je Vesić.

Podsetio je da je Grad nedavno rešio problem sa Sportskim centrom „Voždovac” i Vaterpolo klubom „Partizan”.

"Potpuno smo stali iza vaterpolo kluba, renovirali otvorene bazene na Banjici i sada ćemo renovirati i zatvorene bazene, jer je rešen problem oko imovine", zaključio je Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: