Beograd - Ekonomija - B92 Lokal

Ovog meseca kreće uređenje podzemnih prolaza na Terazijama

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je danas da će Grad Beograd ovog meseca početi sa radovima na uređenju tri podzemna prolaza na Terazijama koji su, kaže, decenijama zapostavljeni.

Izvor: Tanjug Beograd
Podeli
Foto: Predrag Lukic/Shutterstock
Foto: Predrag Lukic/Shutterstock

Vesić je naveo da je u planu da se sredi podzemni prolaz kod hotela "Balkan", zatim kod Palate "Albanija" i kod "Igumanove palate", te da će radovi trajati oko tri meseca.

"U svim podzemnim prolazima biće zamenjene kapice, odnosno nadstrešice koje su zastarele potpuno novim. Više neće biti grafita, jer će nove kapice biti zaštićene antigrafit bojom", rekao je Vesić za Tanjug.

Zamenik gradonačelnika je rekao da će u tim podzemnim prolazima biti zamenjena sva stepeništva, da će se napraviti nova rampe za invalide, kao i da će svaki od njih imati kamere i obezbeđenje.

"To znači da će ljudi moći da prolaze kroz njih tokom noći i da se neće plašiti toga, kao što je sada slučaj", kazao je Vesić.

Vesić je podsetio da je u prethodnom periodu Grad uredio nekoliko podzemnih prolaza, ističući da su najvažniji kod palate "Ušće", Beogradskog sajma i u Julija Gagarina.

Najavio je da će na proleće Grad raspisati konkurs za rekonstrukciju Zelenog venca, jer će, kaže, na osnovu izmena Plana generalne regulacije dobiti javnu namenu.

Vesić je objasnio da to znači da će biti uklonjeni bespravni objekti koji se tamo nalaze, te da očekuje od arhitekata, koji će učestvovati na konkursu da daju predloge kako će se taj deo urediti.

"Biće vraćen Vidikovac, a sama zgrada pretvoriće se u mesto za umetnike i biće nova umetnička zona u Beogradu", rekao je Vesić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.