Društvo 0

22.05.2024.

20:58

Beogradski burger festival ponovo otvara svoje kapije: Stižu najbolji majstori iz celog sveta

Beogradski burger festival će od 24.05 do 02.06.2024. po četvrti put za redom otvoriti svoje kapije i prostor oko Ribareve česme na Kalemegdanu će biti mesto okupljanja.

Izvor: B92.net

Beogradski burger festival ponovo otvara svoje kapije: Stižu najbolji majstori iz celog sveta
Yekatseryna Netuk/Shutterstock.com

Podeli:

Desetodnevna manifestacija će okupiti dvanaest burger-majstora iz Beograda, Novog Sada, Budimpešte, Stokholma, Kanzasa i Londona.

Pored slasnih degustacija domaćih i svetskih burgera, takmičenja za najbolji burger i raznih drugih aktivnosti, posetioci će moći da uživaju u raznolikom muzičkom, sportskom i zabavnom programu.

Na ovogodišnjem Beogradskom Burger Festivalu osim poznatih učesnika kao što su Fat Boys, Smash Burgers, Ž burger, Toster Bar, Burgerizza, po prvi put će učestvovati i Bull Burger,  Gorilla Burger Bar i Garden Gourmet. Iz inostranstva dolaze Tuning Burger (Budimpešta), American Burger (Kanzas), Bolland & Crust (London) i Knifetown Burger (Stokholm). Sad već tradicionalno takmičenje za izbor najboljeg burgera, "Beogradski burger Grand Prix", održaće se tokom festivala i učesnici će imati priliku da spreme i pokažu ono što je za njih ukusno, neodoljivo i posebno.

Pored nezaobilaznog uživanja u burger specijalitetima, program festivala se sastoji od mnoštva zabavnih aktivnosti poput takmičenja u stonom tenisu, turnira u šahu za mlade, pub kviza sa filmskom tematikom. Za najmlađe posetioce festivala će biti organizovana i MoleKul radionica na kojoj će na zabavan način moći da učestvuju u različitim eksperimentima iz oblasti nauke. Ceo program tokom trajanja festivala će upotpuniti muzička podrška u vidu DJ-eva i bendova.

Ovogodišnji Beogradski Burger Festival su podržali Američka Ambasada u Beogradu, Wolt, CocaCola, Tabasco, Kikkoman, Mozzart, MasterCard, Heinz, Tvojih 5 minuta i drugi.

Prvi put ove godine uz Festival je i kompanija Sekopak, sa kojom ćemo osim same reciklaže na festivalu, pokušati da utičemo na podizanje svesti gradjana o važnosti reciklaže, kao i zaštite životne sredine uopšte.

Otvaranje festivala je rezervisano za petak, 24.05 u 16 časova, dok će kao muzička podrška na samom otvaranju biti DJ Iron.

Burger štandovi su vikendom otvoreni od 12 do 00 časa, a radnim danima od 14 do 23 časa.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: