Društvo 13

18.04.2024.

10:15

Evo kako mogu roditelji da se prijave za đačku pomoć od 20.000 dinara VIDEO

Umesto kompleta udžbenika, roditelji učenika u Beogradu će u septembru dobiti 20.000 dinara.

Izvor: B92.net/TV Prva

Evo kako mogu roditelji da se prijave za đačku pomoć od 20.000 dinara VIDEO
Printscreen/TV Prva

Podeli:

Za đačku pomoć roditelji mogu da se prijave do kraja leta, a pravo na đačku pomoć imaju roditelji sve dece koje pohađaju škole na teritoriji grada Beograda.

"Od ponedeljka će već sve škole dobiti informacije o načinu prijave, onda će oni, naravno, u skladu sa svojim planiranim radom, moći da organizuju to prikupljanje podataka. Ima vremena sasvim dovoljno, do negde početka septembra, kada smo planirali da isplatimo ta sredstva u visini od 20.000 dinara, kažem, za svako dete koje ide u osnovnu ili srednju školu na teritoriji grada Beograda", rekla je Aleksandra Čamagić, gradska sekretarka za obrazovanje.

Kao što je Šapić najavio, ovo jes još jedna od mera koja pomaže porodicama u gradu Beogradu.

"Pokazalo se u prošloj godini da su te mere jako važne. Pored mere koja je bila u sklopu podele besplatnih udžbenika svoj deci, mi imamo i besplatne vrtiće i sve porodice negde računaju na i ovaj vid pomoći. Ove godine eto smo odlučili da odemo i korak dalje i da se isplate ta novčana sredstva kako bi svaka porodica mogla da planira troškove za mesec septembar koji znamo da je težak za svaku porodicu, odnosno da se deca spremaju za školu, leto i za nas, puno troškova u jednom momentu", rekla je Čamagić.

Kako je navela Čamagić, u prošloj godini veliki broj udžbenika nabavljen je za sve osnovne i srednje škole u gradu Beogradu, tako da će ove godine porodice moći da odaberu šta će sa novcem od đačke pomoći, odnosno da li će da nabave nove knjige, da možda naslede, da razmene knjige, a da sredstva iskoriste za nabavku školskog pribora i pripremu za sam početak školske godine.

"Važno je da kažemo da je ovaj iznos za neke razrede značajno veći od cene novog kompleta udžbenika, a sve razrede od najskupljeg udžbenika mi dajemo nekih 15 odsto više", dodala je.

"Škole će dobiti instrukcije za prijavu, a mi imamo već nekoliko akcija koje smo u saradnji sa našim kolegama iz škola uspešno sproveli. I roditelji i deca su bili zadovoljni, iza nas je podela 10.000 dinara koje je Vlada Srbije dodeljivala srednjoškolcima, mi smo već dve godine zajedno sa školom distribuirali vaučere za svu decu u gradu Beogradu, tako da imamo već iskustva", zaključila je Čamagić.

Opširnije pogledajte u video-prilogu TV Prve:

Izvor: Prva tv

Podeli:

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: