Društvo 11

16.04.2024.

11:25

Šapić: Svi osnovci i srednjoškolci dobijaju 20.000 dinara umesto udžbenika

Svi beogradski osnovci i srednjoškolci dobijaju pomoć od 20.000 dinara.

Izvor: B92.net

Šapić: Svi osnovci i srednjoškolci dobijaju 20.000 dinara umesto udžbenika
Beoinfo

Podeli:

"Odlučili smo da umesto udžbenika za osnovce i srednjoškolce, koje smo uveli prošle godinu po prvi put, odemo iskorak dalje i da obezbedimo 20.000 dinara po detetu koje ide u beogradsku osnovnu i srednju školu. To smo nazvali đačka pomoć roditeljima", rekao je na konferenciji za novinare Aleksandar Šapić, predsednik Privremenog organa Grada Beograda.

Prijave počinju od ponedeljka, 22.aprila u svim osnovim i srednjim školama, gde će roditelji dobiti sve potrebne informacije. Prijava traje do kraja leta, a novac će u septembru biti uplaćen na račune roditelja.

"Roditelji svakako mogu da odluče i da kupe nov komplet udžbenika, uz mogućnost da to učine i na rate. Najskuplji komplet za krajnje razrede osnovne ili srednje škole iznosi oko 16–17 hiljada, a najjeftiniji oko jedanaest i po hiljada, tako da će novca biti dovoljno", istakao je Šapić.

"Prijava kreće od ponedeljka, 22. aprila, u svim osnovnim i srednjim školama u Beogradu, a sve informacije će dobiti tamo i trajaće do kraja leta. Princip će biti isti ili sličan kao kada su se prijavljivali za pomoć koju je država davala. Daće svoje podatke i brojeve računa na koje će novac tokom septembra biti uplaćen", rekao je Šapić.

Kako je naglasio Šapić, i đaci privatnih škola u Beogradu imaju pravo na pomoć od 20.000 dinara.

Beoinfo

Šapić je najavio i da od ponedeljka počinje prijava za kartice za besplatan ulazak na gradske bazene tokom letnje sezone.

"Letnja sezona na gradskim bazenima počinje sredinom juna i trajaće čitavo leto. Prošle godine je u tom periodu više od 120 hiljada Beograđana koristilo karticu za besplatno korišćenje bazena. Vrednost kartice je oko 39.000 dinara, odnosno toliko su ukupne cene karata ukoliko se bazen koristi bez besplatne kartice. Zbog velikog odziva prošle godine, odlučili smo da i ove godine imamo istu akciju. Zahvaljujući njoj mnogi su na bazen odlazili mnogo češće, a neki su i prvi put posetili otvorene bazene. To je jedna od socijalnih mera koju smo doneli. Odgovorno tvrdim da je ova gradska vlast donela najvažnije socijalne mere u poslednjih desetak godina, za šta su sredstva obezbeđena iz gradskog budžeta",zaključio je Šapić.

Beograđani mogu da izvade karticu u bilo kojoj gradskoj opštini, nezavisno od toga u kom delu grada žive.

Podeli:

11 Komentari

Možda vas zanima

Ekonomija

Oni najviše zarađuju u Nišu

Prema najnovijim podacima Republičkog zavoda za statistiku prosečna neto zarada stanovnika Niša iznosila je u februaru ove godine 90.438 dinara, što je za 3.687 dinara manje od republičkog proseka.

12:11

28.4.2024.

1 d

Podeli: