Društvo 1

05.04.2024.

11:08

Niče nova zgrada u kompleksu Kliničkog centra Srbije: Traže se projektanti

Univerzitetski klinički centar Srbije raspisao je tender za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju Centra za radiologiju, Centra za stereotaksičnu radiohirurgiju i radioterapiju - MR LINAK i nove kompresorske stanice.

Izvor: eKapija/I.Ž.

Niče nova zgrada u kompleksu Kliničkog centra Srbije: Traže se projektanti
Steve Design/Shutterstock

Podeli:

Buduća zgrada MR LINAK, odnosno Magnetni nož, nalaziće se u okviru zdravstvenog kompleksa Univerzitetskog kliničkog centra Srbije u Beogradu, pored objekta X-NOŽA i biće povezan sa njim toplom vezom, dok je preko puta tzv. nadzemne bolničke ulice objekat je Gama noža.

Bruto površina objekta MR LINAK i objekta nove kompresorske stanice je 2.200 metara kvadratnih.

U novom objektu biće postavljena tri nova aparata: jedan linearni akcelerator MR Linac, jedna magnetna rezonanca (MRI) i jedna kompjuterizovana tomografija (CT) kao i pripreme svih potrebnih tehnnoloških i tehničkih uslova za njihovo funkcionisanje. Potrebne su i prateće prostorije, kao i lekarske ordinacije, ambulante, priprema pacijenata, sanitarne prostorije, čekaonice, svlačionice, tehničke i mašinske prostorije...

U suterenu objekta postavljaju se sva tri aparata, a na gornjim nivoima lekarske ordinacije, konferencijski i trening centar i nemedicinske prostorije.

Prethodna faza ovog projekta obuhvatala je izradu tehničke dokumentacije (UP-a i IDR-a) sa ciljem dobijanja lokacijskih uslova za prostorija MR LINAKA. Lokacijski uslovi su dobijeni u februaru 2021. godine, međutim zbog pandemije COVID-a prioriteti su promenjeni, te su lokacijski uslovi istekli nakon dve godine, dok IDR za MR LINAK više ne ispunjava potrebe krajnjeg korisnika.

Odabrani projektanti treba da pripreme Urbanistički projekat (UP), Idejno rešenje (IDR) za MR LINAK-Magnetni nož za dobijanje lokacijskih uslova PGD-a i PZI-a za buduću gradnju.

Rok za prijavu na tender je 16. april.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: