Šapić: Kružni tok će je učiniti najfrekventnijom ulicom na Novom Beogradu FOTO

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da kružni tok u Ulici Vladimira Popovića ima po tri trake i tri ulaza, jer će ovo biti najfrekventnija saobraćajnica na Novom Beogradu, kojom će vozači moći da dođu i do auto-puta "Miloš Veliki".

Izvor: B92

Sreda, 06.03.2024.

13:34

Šapić: Kružni tok će je učiniti najfrekventnijom ulicom na Novom Beogradu FOTO
Beoinfo

Šapić je prilikom obilaska radova na produžetku Bulevara Zorana Đinđića i spajanju sa kružnim tokom u Ulici Vladimira Popovića naveo da će dolazak do auto-puta biti moguć nakon što bude urađena velika raskrsnica na kraju ulice Jurija Gagarina.

"Znate da najveći broj Obrenovčana dolazi preko 'Miloša Velikog' i izlazi na Vojvođansku i Tošin Bunar i zato proširujemo jer dolazi do velikog zagušenja. Ova ovde ulica, Vladimira Popovića će biti glavni bulevar koji će vas voditi preko ovog kružnog toka gore na sledeći kružni tok i desno na novi most i onda na tunel“, rekao je Šapić.
Beoinfo
On je istakao da postoji velika verovatnoća da se možda već krajem aprila, ili početkom maja, krene sa radovima na tunelu, koji će spajati novi Savski most sa Bulevarom Despota Stefana.

"Tada smo vam najavili da će to biti jedinstven projekat - tunel i novi Savski most", dodao je Šapić.
Beoinfo
Šapić je objasnio i da će kružni tok u Ulici Vladimira Popovića doprineti i tome da se sa Novog Beograda do Pančevačkog mosta stigne kroz nekoliko minuta.

"Višnjica će biti nikad bliža ovom delu grada. Zato je ovaj kružni tok izuzetno važan, zato je ovoliko velik, zato deluje da je nezgrapan", rekao je Šapić.

On je dodao da će, takođe, ovaj kružni tok ubrzati i put do Zemuna, ali i smanjiti intenzitet saobraćaja u delu kod Brankovog mosta.
Beoinfo
"On skuplja sav saobraćaj sa Novog Beograda, sa jednog kraka Novog Beograda iz blokova, sa druge strane iz pravca Arene i Fontane. Praktično će da 'razvozi automobile' na sledeći kružni tok i desno na novi Savski most i na tunel",rekao je on.

Radovi na izgradnji novog kružnog toka, koji će spojiti ulicu Vladimira Popovića i Bulevar Zorana Đinđića su završeni, a na produžetku saobraćajnice nazvane po bivšem premijeru, ostalo je da se na nekim delovima odradi završni asfalt.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: