Rekonstruisan još jedan park u centru Beograda

Na inicijativu Gradske opštine Stari grad, u saradnji sa JKP "Zelenilo Beograd", završeni su radovi na rekonstrukciji zelenih površina i igrališta za decu, kao i postavka novog mobilijara u parkiću ispred vrtića "Mrvica", na Kopitarevoj gradini.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 22.02.2024.

10:20

Rekonstruisan još jedan park u centru Beograda
Ilustracija/Foto: Mikolaj Niemczewski/Shutterstock

"Rekonstrukcija je obuhvatila 436 kvadratnih metara, a mališani su dobili potpuno novo igralište sa savremenim mobilijarom i bezbednom podlogom za igru", rekao je za Tanjug Radoslav Marjanović, predsednik GO Stari grad.

On je istakao da zgrada vrtića "Mrvica", obližnje spomen kuće – muzej "Jovana Cvijića" i biblioteka "Jovan Jovanović Zmaj”, kao i pijaca "Skadarlija", zajedno sa istoimenim skverom i parkićem pripadaju zaštićenoj prostorno kulturno-istorijskoj celini Kopitareva gradina, o kojoj brine Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda.

"Po završetku radova, naši najmlađi, ali sugrađani svih generacija, dobili su jedan novi, savremeni park, opremljen po najvišim standardima, koji predstavlja pravi kutak za igru, druženje i odmor. Obnovljenom igralištu posebno se obradovalo 150 mališana vrtića "Mrvica" Predškolske ustanove "Dečji dani" koji se nalazi u neposrednoj blizini", rekao je Marjanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Beograd na vodi se znatno širi MAPA

Vlada Srbije donela je odluku o izradi izmena i dopuna Prostornog plana područja posebne namene uređenja dela priobalja grada Beograda za područje priobalja reke Save za projekat Beograd na vodi.

14:39

11.4.2024.

1 d

Podeli: