Beograd - Društvo - B92 Lokal

Posle 47 godina Mira Banjac ponovo u Starom dvoru FOTO

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić se danas u Starom dvoru susreo s Mirom Banjac, kojoj je na nedavno završenom Sofestu, filmskom festivalu u Sopotu, dodeljena nagrada "Statueta slobode" za doprinos filmskoj umetnosti.

Izvor: B92.net Beograd
Podeli
Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

"Nemam reči da opišem zadovoljstvo ovog trenutka, što sam u prilici da razgovaram s Mirom Banjac. Svaka njena izgovorena reč, svaka njena rečenica je mudrost i može da bude savet za ceo život", rekao je gradonačelnik, prenosi Beoinfo.

On je naglasio da će razgovor s Mirom Banjac dugo pamtiti.

"Bila mi je čast što sam u ime svih Beograđana Miri mogao da zahvalim na svemu što je učinila za Beograd, na svim lepim i nezaboravnim trenucima u svim serijama, filmovima i pozorišnim predstavama. Nagradom koju je Mira dobila u Sopotu, Beograd je poslao poruku dubokog poštovanja i zahvalnosti ovakvoj glumačkoj veličini" zaključio je Radojičić.

Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

Mira Banjac je zahvalila gradonačelniku Radojičiću na prijemu i naglasila da je poslednji put u zdanju Starog dvora bila kada je gradonačelnik Beograda bio Branko Pešić, čiji se mandat završio davne 1974. godine, pre 47 godina.

"Hvala gradonačelniku Radojičiću što je u ovaj dom doveo kulturu, hvala mu na iskrenim čestitkama za nagradu koja mi je dodeljena. Nagrade koje stignu sada, u ovo moje kasno vreme, imaju jedan potpuno drugačiji značaj. To su nagrade kojima morate čuvati dostojanstvo i ne smete ići ispod te nagrade", istakla je Banjac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.