Četvrtak, 30.11.2023.

18:15

Beograd izbliza: Sva komunalna preduzeća na jednom mestu, samo pozovite 11011

Beograd je ove godine dobio jedinstveni Servis centar za prijavu komunalnih problema.

Izvor: B92.net

Beograd izbliza: Sva komunalna preduzeća na jednom mestu, samo pozovite 11011
Foto: Beoinfo

Tako Beograđani više ne moraju da razmišljaju o tome ko je za šta nadležan, već pozivom na broj 11 0 11 mogu dobiti sve informacije, pa i to ko je nadležan ukoliko nije Grad.

Na inicijativu predsednika Privremenog organa Grada Beograda Aleksandra Šapića, 14. marta počeo je s radom Servisni centar sa jedinstvenim pozivnim brojem 11-0-11, putem kojeg građani mogu prijavljivati komunalne probleme, dobijati informacije i davati sugestije radi boljeg funkcionisanja glavnog grada.
Foto: Profimedia
Od početka rada Servisnog centra Grada Beograda do danas ostvareno je preko 730.000 poziva na broj telefona 11 0 11.

"Na dnevnom nivou to je u proseku oko 5.000 poziva. Broj poziva u toku dana varira u zavisnosti od godišnjeg doba ili aktuelnih radova u gradu", naveo je za B92.net Servisni centar Grada Beograda.

Osim telefonom, sugrađani mogu da kontaktiraju Servisni centar Grada Beograda i putem mejla. A kako su naveli iz Servisnog centra, u proteklih osam meseci na elektronsku adresu servisnicentar@beograd.gov.rs stiglo je preko 26.000 mejlova.
Foto: Profimedia
"Veoma sam zadovoljna novim promenama u gradu. Servisni centar je odlična stvar, jer više ne moram da tražim koji je broj neke službe, već samo pozovem 11011 i pratim upustva i pozovem službu koja mi treba", rekla je za B92.net Vera Avramović, penzionerka iz Beograda koja redovno koristi usluge Servisnog centra.

Sva komunalna Gradska preduzeća su deo sistema Servisnog centra, a to je ukupno 14 preduzeća.

Svih 14 javnih preduzeća

To su JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija", JKP "Beogradske pijace", JKP "Beogradske elektrane", JKP "Javno osvetljenje", JKP "Zelenilo Beograd", JKP "Gradska čistoća", JKP "Parking servis", JKP Gradsko saobraćajno preduzeće "Beograd", JKP „Beogradski metro i voz", JKP "Beograd put", JKP "Infostan tehnologije", JKP "Pogrebne usluge", JP "Gradsko stambeno" i JKP "Veterina Beograd".

"To je bio cilj od samog početka, da jedan telefonski broj objedini sva komunalna preduzeća i Komunalnu miliciju. Ukupno to je 14 preduzeća. Tako da građani već sada pozivom na broj telefona Servisnog centra Grada Beograda 11 0 11 mogu da podnesu prijave koje su u nadležnosti I JKP "Beogradske pijace" i JKP "Veterina Beograd", naveli su u Servisnom centru.
Foto: Profimedia
Servisni centar Grada Beograda radi 24 časa dnevno i stalno je na usluzi građanima.

Na pitanje koje najčešće problem građani prijavljuju, iz Servisnog centra su nam rekli da ne postoji nešto što se posebno izdvaja.

"Sva komunalna preduzeća imaju sličan obim poziva, ali su u blagoj prednosti prijave koje se odnose na nadležnost Komunalne milicije i JP ’Gradsko stambeno’. Najčešće građani prijavljuju nepropisno parkiranje, uličnu ili nelegalnu prodaju, pucanje vodovodnih cevi, udarne rupe i probleme sa liftovima i instalacijama u stambenim objektima", naveli su.
Foto: Beoinfo
"Ovaj sistem je objedinio sve njih i u sve pozive imaćemo uvid, tako da neće postojati nijedna informacija koju dobijemo od Beograđana, a da ostane začaurena unutar sistema. Istovremeno, sistem će podići i kvalitet naših javnih preduzeća", rekao je Šapić prilikom otvaranja Servisnog centra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: