Zvanično kraj: Otvorili vrata poslednji put

Pred prodavnicama modnog trgovinskog lanca Ejč end em (H & M) u Moskvi bili su stvoreni ogromni redovi.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 03.08.2022.

09:06

Zvanično kraj: Otvorili vrata poslednji put
Ilustracija: Rugged Studio/Shutterstock

Redovi su se stvorili nakon što su poslovnice ovog lanca u ruskoj prestonici u utorak otvorile svoja vrata, poslednji put kako bi rasprodale inventar pre potpunog povlačenja te kompanije iz Rusije.

Veliki redovi ljudi viđeni su ispred prodavnice Ejč end em u moskovskom tržnom centru Avijapark, kao i ispred prodavnice u moskovskom tržnom centru Metropolis, preneo je "Moskov tajms".

Povlačenje iz Rusije, šestog najvećeg tržišta za H & M, koštaće tu multinacionalnu kompaniju sa sedištem u Švedskoj oko 200 miliona američkih dolara, što će dovesti u neizvesnost oko 6.000 zaposlenih.

Kompanija H & M saopštila je 18. jula da je odlučila da potpuno prekine poslovanje u Rusiji, pridruživši se rastućoj listi stranih preduzeća koja napuštaju tu zemlju.

Ovaj multinacionalni brend je suspendovao poslovne aktivnosti u Rusiji početkom marta, nakon napada Moskve na Ukrajinu.

Rusija je bila šesto najveće tržište kompanije H & M, na kojem je kompanija povećavala broj prodavnica dok ih je na mnogim drugim tržištima smanjivala, preneo je ranije Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: