Svet

Utorak, 12.07.2022.

09:05

Zatvaraju više radnji u SAD zbog incidenata sa zloupotrebom droga i drugih rizika

Korporacija Starbaks saopštila je u da zatvara 16 prodavnica na teritoriji Sjedinjenih Američkih Država.

Izvor: Biznis.rs

Zatvaraju više radnji u SAD zbog incidenata sa zloupotrebom droga i drugih rizika
Foto: Shutterstock/Grand Warszawski

Zatvaranja su najavili nakon što su radnici u njima prijavili incidente u vezi sa zloupotrebom droga i drugim bezbednosnim poremećajima, prenosi portal biznis.rs.

Iz Starbaksa je rečeno da će trajno zatvoriti po šest prodavnica u oblastima Sijetla i Los Anđelesa, dve u Portlandu, kao i pojedinačne lokacije u Filadelfiji i Vašingtonu, već do kraja meseca.

Kompanija je saopštila da je primila izveštaje od radnika o incidentima za koje su rekli da su uključivali upotrebu droga od strane nekih građana na određenim lokacijama. Kompanija je istakla da će premestiti zaposlene na druge lokacije kada trajno zatvori prodavnice, prenosi Val Strit Žurnal.

Direktorke poslovanja u SAD Debi Stroud i Deniz Nelson poručile su da je pristiglo baš mnogo zabrinjavajućih izveštaja u poslednje vreme, te da "ne možemo da radimo ako se prethodno ne osećamo bezbedno na poslu".

Starbaks je takođe saopštio da će menadžerima prodavnica dati slobodu da zatvore toalete, ograniče broj sedišta ili skrate radno vreme kao odgovor na bezbednosne rizike. Ovi potezi su deo politike usmerene na rešavanje zabrinutosti radnika, uključujući njihovu bezbednost na poslu, saopštila je kompanija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: