Svet

Nedelja, 27.02.2022.

15:23

Ukrajina prikupila osam miliona dolara donacija u kriptovalutama

Ukrajinska vlada je prikupila skoro osam miliona dolara u kriptovalutama, objavila je kompanija za analizu blokčejna Elliptik.

Izvor: Tanjug

Ukrajina prikupila osam miliona dolara donacija u kriptovalutama
Foto: Useacoin/Shutterstock

To se desilo nakon što je na društvenim mrežama uputila apel za dobijanje donacija u bitkoinu i drugim digitalnimh tokenima,

Na zvaničnom Tviter nalogu Ukrajine, u subotu je objavljen poziv za doniranje kriptovaluta zbog ruske vojne akcije u toj zemlji, i postavljena adresa digitalnog novčanika za različite tokene, uključujući bitkoin i etereum, prenosi Rojters.

Potpredsednik ukrajinske vlade Mihail Fedorov objavio je na Tviteru adresu novčanika.

"Budite uz narod Ukrajine. Sada prihvatamo donacije kriptovalutama", napisao je Fedorov, koji je i ministar za digitalnu transformaciju.

Donacije su počele da stižu danas, kada su ruska vojna vozila prodrla u drugi po veličini ukrajinski grad Harkov.

Već do 10:30 časova po srednjoevropskom vremenu, na adresu digialnog novčanika upućeno je skoro 11.500 donacija u kriptovalutama, u ukupnoj vrednosti od 7,9 miliona dolara, naveo je londonski Elliptik.

Sve o situaciji u Ukrajini iz minuta u minut pratite na Live Blogu B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Vraćaju se u Rusiju

Ruski milijarderi koji su se našli pod zapadnim sankcijama postepeno su počeli da premeštaju svoje aktivnosti u domovinu.

15:26

11.5.2024.

1 d

Podeli: