Svet

Četvrtak, 12.01.2023.

08:02

Švedska gradi nove nuklearne reaktore

Švedski premijer Ulf Kristerson rekao je da će parlamentu predstaviti predlog zakona koji bi omogućio izgradnju novih nuklearnih reaktora.

Izvor: Anadoly Agency

Švedska gradi nove nuklearne reaktore
Ilustracija: Depositphotos/cookelma

Kristerson je na konferenciji za novinare izjavio kako im je cilj da povećaju proizvodnju električne energije i ojačaju energetsku sigurnost, prenosi Agencija Anadolija.

"Pripremamo zakone koji će omogućiti izgradnju nuklearnih reaktora na više mesta. Ovaj zakon ću predstaviti parlamentu u narednim danima", poručio je Kristerrson.

Rekao je da će zakon, za koji kaže da je otvoren za konsultacije, stupiti na snagu u martu 2024. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

"Nećemo ometati snabdevanje ruskim gasom"

Moldavija neće ometati isporuku ruskog gasa kroz svoj region Transistriju nakon što ugovor o tranzitu sa Ukrajinom istekne ove godine, izjavio je juče moldavski ministar energetike Viktor Parlicov.

7:56

8.5.2024.

1 d

Podeli: