Ministri priznali: Još jedan poraz Nemačke

Nemačka vladajuća koalicija treba da bude ambicioznija i ubrza strukturalne reforme neophodne za veću konkurentnost privrede.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 13.02.2024.

10:38

Ministri priznali: Još jedan poraz Nemačke
EPA-EFE/HANNIBAL HANSCHKE

To je izjavio ministar finansija i lider liberala Kristijan Lindner.

Lindner i ministar privrede Robert Habek, član Zelenih, su se složili, prema rečima Lindnera, da Nemačka trenutno više nije konkurentna.

Razlog nije samo slaba globalna privreda, već su i loši strukturalni uslovi.

"Iz toga ćemo izvući neophodne pouke - nadam se", rekao je Lindner dodajući da mu je nezamislivo da se ne preduzme ništa.

Dvojica ministara su u ponedeljak u Londonu razgovarali sa predstavnicima nemačkih kompanija i finansijskih institucija.

Konkurentnost Nemačke se, rekao je Lindner, pogoršala i zbog visokih poreskih stopa, tržišta rada kojem su neophodne reforme i preterane birokratije.

U tim oblastima, naglasio je, mora da se radi.

"Ministarstvo finansija smatra da tu možemo da budemo još brži i ambiciozniji", zaključio je Lindner.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

20 h

Svet

Uvode još jedan porez: "Preterujete..."

U Nemačkoj će se uvesti porez na skupljanje povratne ambalaže. Tako više mnogi ne mogu da skupljaju flaše i limenke do mile volje i da ih vraćaju za novac, a da ništa od toga ne moraju dodatno da plate.

9:08

7.5.2024.

1 d

Podeli: