Svet

Nedelja, 30.10.2022.

09:44

SAD žale, pozivaju Rusiju da se vrati

SAD žale zbog odluke Rusije da izađu iz Sporazuma o izvozu žitarica iz ukrajinskih crnomorskih luka.

Izvor: Tanjug

SAD žale, pozivaju Rusiju da se vrati
EPA-EFE/CRAIG RUTTLE / POOL

Pozivaju Rusku Federaciju da se vrati sporazumu, rekao je američki državni sekretar Entoni Blinken.

"Pozivamo rusku vladu da nastavi sa učešćem u inicijativi, da deluje u potpunosti u skladu sa sporazumom", rekao je Blinken, prenela je agencija RIA Novosti.

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je u subotu da je Moskva obustavila učešće u sporazumu o izvozu ukrajinskih žitarica, nakon napada na Crnomorsku flotu.

"Odluka je doneta u svetlu nedavnih događaja povezanih s terorističkim napadima na brodove Crnomorske flote", poručili su iz Moskve.

Rusija, Ukrajina, Ujedinjene nacije i Turska potpisale su 22. jula u Istanbulu sporazum o nastavku izvoza žitarica iz tri ukrajinske crnomorske luke, koji je prekinut nakon početka rusko-ukrajinskog rata u februaru.

Sporazum je isticao 19. novembra i u toku su bili pregovori o produžetku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

"Srbija je suštinski postala članica EU"

Srbija je, potpisivanjem Memoranduma o strateškom partnerstvu sa EU o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima - suštinski postala članica EU, poručio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

13:03

21.7.2024.

9 h

Podeli: