Svet

Petak, 08.04.2022.

16:15

Stop za Kinder, počela i zvanična istraga; Uzrok - salmonela?

Kompanija Ferero je danas saopštila da je obustavila proizvodnju u fabrici u Arlonu (Belgija), prenosi Rojters.

Izvor: B92.net

Stop za Kinder, počela i zvanična istraga; Uzrok - salmonela?
Foto: Radu Bercan/Shutterstock

Ova vest dolazi nakon što je Evropska zdravstvena organizacija započela istragu desetina slučajeva zaraze salmonelom, potencijalno povezanih sa čokoladom koju ova fabrika proizvodi.

Kompanija je takođe saopštila da postoje interne neefikasnosti, što je dovelo do kašnjenja u preuzimanju i blagovremenoj razmeni informacija. Ferero, koji je povukao nekoliko serija Kinder Surprise-a i drugih proizvoda sa polica u Španiji, Britaniji, Irskoj i SAD, naveo je da se povlači još proizvoda napravljenih u fabrici u Arlonu.

Fabrika u Arlonu proizvodi sedam odsto ukupne količine Kinder proizvoda proizvedenih globalno na godišnjem nivou, dodali su iz kompanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

8 h

Podeli: