Svet

Subota, 16.09.2023.

15:18

Nakon tragičnog događaja, poznata marka čipsa se povlači s tržišta

Proizvođač pikantnih grickalica, Paqui, zatražio je od trgovaca u SAD da prestanu da prodaju njihov čips nakon tragičnog događaja koji se desio u Masačusetsu.

Izvor: Poslovni dnevnik

Nakon tragičnog događaja, poznata marka čipsa se povlači s tržišta
Ilustracija: Shutterstock/Oleg Krugliak

Nažalost, 14-godišnji tinejdžer Haris Volobah preminuo je 1. septembra nakon učesvovanja u izazovu poznatom kao "One Chip Challenge", nakon što je pojeo najzačinjeniji čips na svetu.

Ovaj izazov podrazumeva pokušaj da se izdrži intenzivna ljutina bez konzumiranja tečnosti ili hrane što je duže moguće nakon konzumiranja ovog vatrenog tortilja čipsa, kako izveštava Dejli mejl, a prenosi Poslovni dnevnik.

Čips iz izazova "One Chip Challenge" prodaje se po ceni od otprilike 10 dolara i upakovan je u zapečaćenu vrećicu od folije, koja je zatim smeštena u kartonsku kutiju u obliku kovčega.

Na pakovanju se jasno ističe upozorenje da je ovaj čips namenjen isključivo odraslima i da ga treba čuvati van domašaja dece, kao i da pruža "osvetnički užitak intenzivne topline i bola".

Paqui, koja je podružnica The Hershey Company, izrazila je duboku žalost i saučešće povodom smrti Volobaha u izjavi objavljenoj na svojoj web stranici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: