"Možda izguramo zimu bez ruskog gasa"

Nemačka će možda moći da izgura narednu zimu bez ruskog gasa, izjavio je ministar ekonomije te zemlje Robert Habek.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 12.05.2022.

12:14

Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

On je za današnje izdanje "Virtšafs Vohe" rekao da je Berlin pojačao napore da smanji svoju zavisnost od ruskih energenata, nakon napada Rusije na Ukrajinu.

Međutim, on je dodao da će Nemačka najverovatnije i dalje u značajnoj meri biti zavisna od ruskog gasa do nekog momenta u 2024. godini, preneo je BBC.

"Ukoliko budemo imali puna skladišta na kraju godine, ukoliko dva od četiri skladišta prirodnog tečnog gasa koje smo zakupili budu povezana na mrežu i ako ostvarimo značajne uštede energije, možemo donekle proći kroz zimu ako zalihe gasa iz Rusije nestanu", rekao je ministar.

Pročitajte još:

I danas - preko 1.100 evra

Habek: Delu podružnica Gasprom Germanije ne stiže gas

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

12 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: