Svet

Sreda, 12.10.2022.

19:55

Ministri EU postigli saglasnost o kupovini gasa

Ministri energetike Evropske unije postigli su danas opštu saglasnost da zemlje treba da počnu zajedno da kupuju gas pre sledećeg leta.

Izvor: Tanjug

Ministri EU postigli saglasnost o kupovini gasa
Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Takođe, saglasili su se i da je potrebna alternativna referentna cena gasa, izjavio je danas češki ministar industrije Jozef Sikela.

Sikela je rekao da je sastanak ministara u Pragu pomogao da se prevaziđu razlike među državama članicama EU, preneo je Rojters.

On je kazao da ministri energetike EU žele da zajednička kupovina gasa počne pre sledeće zime.

"Želimo da ubrzamo zajedničke kupovine, i da iskoristimo kupovnu moć čitave privrede EU kako bismo dobili sigurnost u snabdevanju za sledeću zimu, koja bi mogla biti i kritičnija od ove", rekao je Sikela nakon sastanka ministara EU u Pragu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

18 h

Podeli: