Svet

Subota, 04.11.2023.

14:56

Mask: AI bi svakog mogao da ostavi bez posla

Multimilijarder Ilon Mask smatra da bi veštačka inteligencija svakog mogla da ostavi bez posla.

Izvor: Capital

Mask: AI bi svakog mogao da ostavi bez posla
Ilustracija: Depositphotos/ktsdesign

Prema njegovim rečima, veštačka inteligencija bi mogla postati najrazornija sila u istoriji.

Kazao je da će da dovede u pitanje i sam smisao života.

O veštačkoj inteligenciji govorio je u službenoj rezidenciji Velike Britanije Lankaster Hausu, prenosi Capital.

"Po prvi put imaćemo nešto pametnije od najpametnijeg čovjeka. Teško je kazati kada će se to tačno desiti, ali doći će se do tačke kada posao neće biti potreban. Moći ćete imati posao, ali ako budete želeli posao radi ličnog zadovoljstva. No, veštačka inteligencija će biti u stanju da sve radi”, smatra Mask.

Šaljivo je kazao da ne zna da li će ljudima zbog toga biti ugodno ili neugodno.

Očekuje da će veštačka inteligencija mnoge stvari učiniti ostvarivim i da u tome neće biti ograničenja. Napomenuo je da je to i dobro i loše. Kazao je da će zbog toga jedan od izazova biti kako pronaći smisao života.

Mask je više puta upozoravao na pretnje koje predstavlja veštačka inteligencija. Jednom prilikom je poručio da bi veštačka inteligencija mogla da bude opasnija od nuklearnog oružja, prenosi američki poslovni portal CNBC.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Svet

Uvode novu novčanicu: Inflacija uzima danak

Zbog dramatičnog skoka inflacije u Argentini poslednjih meseci vlada u Buenos Ajresu povećala je veličinu svoje najveće novčanice u opticaju sa 5.000 na 10.000 pezosa, koja vredi oko 10 dolara.

14:39

9.5.2024.

1 d

Podeli: