Lukašenko najavio odmazdu

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko zadužio je vladu u Minsku da preduzme hitne protivmere ako Litvanija blokira tranzit beloruske robe preko svojih luka.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.01.2022.

14:27

Lukašenko najavio odmazdu
Foto: Depositphotos/palinchak

Belorusija nas stavila na "crnu listu": Zabranjen uvoz iz Srbije

"Ako, na primer Litvanija ne želi da prosledi našu robu i otpremi je iz luke, to je njihovo pravo. Ali ukoliko se to dogodi u samo par dana bi trebalo da budu implementirane mere o kojima smo se već dogovarali", rekao je beloruski lider na sastanku sa premijerom Romanom Golovčenkom i izvršnim direktorima kompanija "Beloruskali" i "Beloruska" za proizvodnju kalijumovog đubriva.

Lukašenko je poručio da vlasti Belorusije ne iniciraju uvođenje mera koje bi dovele do ćorsokaka u odnosima sa Litvanijom, Letonijom, Poljskom ili Ukrajinom, te zaključio: "To nam nije potrebno".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ko je u Rusiji ostao, sad trlja ruke

Evropske banke koje još uvek posluju u Rusiji su prošle godine uplatile 800 miliona evra poreza u tamošnji budžet, što je četiri puta više nego pre rata u Ukrajini.

20:35

30.4.2024.

1 d

Podeli: