Biz - B92.net

Ko su naslednici Konkorda? Supersoničnim avionom od Los Anđelesa do Tokija za manje od tri sata

Ako je verovati proizvođaču aviona Aerion sa sedištem na Floridi, do kraja decenije moći ćemo da letimo između Los Anđelesa i Tokija za manje od tri sata.

Izvor: B92
Podeli
AS2; Foto: AerionCover-Images.com/Profimedia
AS2; Foto: AerionCover-Images.com/Profimedia

Konkord dobija naslednika: Koliko će koštati i kada će biti na tržištu?

Uspon i pad čuvenog aviona - i dalje je bez premca

Aerion AS3 je komercijalni avion koji će, prema najavama, moći da prevozi 50 putnika, s dometom od 7.000 nautičkih milja.

"Naša vizija je da izgradimo budućnost u kojoj čovečanstvo može da putuje između bilo koje dve tačke na našoj planeti u roku od tri sata. Supersonični let je polazna tačka, ali to je upravo to - početak. Moramo pomeriti granice mogućeg", rekao je predsednik Aeriona, predsednik i izvršni direktor, Tom Vajs, u izjavi.

Ranije ove godine Aerion je proširio svoje kontinuirano partnerstvo sa istraživačkim centrom Langley Research Center koji vodi NASA, sa posebnim fokusom na komercijalne letove, brzine 2.300 do 3.800 milja na sat (3.700 do 6.200 kilometara na sat). To je do sedam puta brže od običnog putničkog aviona na velike daljine. Radovi na konceptualizaciji i dizajnu su trenutno u toku, a više detalja biće objavljeno kasnije 2021. godine, piše CNN.

AS3 je drugi avion iz Aerionove porodice mlaznjaka koji je privukao veliku pažnju javnosti, a postoje i budući planovi za hibridno-električne supersonične avione. AS2, koji obećava let iz Njujorka do Londona za 4,5 sata, Aerionov je kandidat za prvog supersoničnog putničkog aviona koji će ući u komercijalnu službu posle više od 50 godina.

Aerion trenutno gradi veliko novo globalno sedište na Floridi, tik do međunarodnog aerodroma Orlando Melburn, kako bi radio na svojim ambicioznim projektima.

Nova supersonična era

Poslednji supersonični putnički avion koji je preleteo naše nebo bio je Konkord (Concorde), koji se povukao iz službe pre više od 17 godina. Iako je bio inženjersko čudo, iziskivao je visoke troškove i imao veliki uticaj na životnu sredinu.

"Konkord je bio sjajana mašina, ali je dovodio do prevelikog zagađenja, buke i bio preskup. Ono što pokušavamo da uradimo je prilično drugačije", rekao je Vajs za CNN prošle godine.

Aerionove ambicije su da njihova letelice "benigno" deluju na nebu.

"Svet jedva čeka da do 2050. godine postane ugljenično neutralan. Moramo ovo da učinimo danas", rekao je Vajs.

Najniže moguće sagorevanje

Među partnerima u Aerionovom programu AS2 je i Dženeral motors (GE), koji proizvodi supersonični motor Afiniti, a tu je i Spirit AeroSistems, koji pravi trup za AS2.

U pilotskoj kabini je Honivel (Honeywell) je napravio revoluciju, koristeći svoju stručnost u supersoničnim vojnim mlaznjacima za dizajn procesora, displeja, senzora i sistema za kontrolu leta za pomenuti AS2.

"Morali smo da dizajniramo vazduhoplov koji će biti neverovatno efikasan sa najmanjim mogućim sagorevanjem goriva, pa smo proveli 10 godina razmišljajući o naprednoj aerodinamici i motorima koji štede gorivo", kaže Vajs.

AS2; Foto: AerionCover-Images.com/Profimedia
AS2; Foto: AerionCover-Images.com/Profimedia

Jedna od stvari koju neće imati (a koju je imao Konkord) jeste dogorevanje - sistem kojim se gorivo raspršuje u izduvne gasove motora i sagoreva radi povećanja potiska tokom poletanja i ubrzanja.

"To smo zaobišli jer je previše bučno i stvara uzrokuje previše emisija gasova. Druga stvar o kojoj smo razmišljali bio je izvor energije. Želeli smo avion koji neće zavisiti od fosilnih goriva i koji bi mogao da radi na 100% sintetičkim gorivima od prvog dana", kazao je Vajs.

"Krstarenje bez buma"

Zatim, tu je buka. Vajs je rekao CNN-u da je AS2 dizajniran da zadovolji Fazu 5 standarda buke u avionu - najstrože propise o buci pri sletanju i uzletu.

"Mislimo da smo rešili taj problem", kaže i dodaje: "Naša letelica će biti tiha kao i ostali avioni oko aerodroma".

Ali možda je jedna od najinovativnijih karakteristika AS2 njegovo "krstarenje bez buma" koje omogućava avionu da supersonično leti iznad kopna, a da "bum" ne udara u zemlju. Umesto toga, buka se prelama nazad u atmosferu.

Aerion je izumeo "krstarenje bez buma", jer alternativni tip tišeg supersoničnog leta, nazvan "niski bum", iako manje bučan od Konkorda, i dalje proizvodi buku na zemlji sličnu grmljavini.

Vajs želi da dokaže da nova tehnologija može da funkcioniše i "kada regulatori vide da to možemo pouzdano da uradimo, imaćemo prvi avion u istoriji koji će supersonično leteti nad kopnom i niko na zemlji neće čuti bum“.

Vajs računa da će "krstarenje bez buma", zajedno sa agendom o neutralnom ugljeniku, pružiti ubedljive prednosti za budući AS2.

Aerion ima nekoliko konkurenata u supersoničnom i hipersoničnom vazduhoplovnom polju, ali onaj koji trenutno najviše izaziva je Bum (Boom).

Oktobra 2020. startap iz Denvera ušao je u istoriju izbacivanjem svog XB1, prvog nezavisno razvijenog supersoničnog aviona. Nazvan je Bejbi Bum (Baby Boom), trup mu je dugačak 71 metar i prototip je razmere 1:3 budućeg supersoničnog komercijalnog aviona Boom Overture, a sposoban je da leti od Londona do Njujorka za samo tri sata i 30 minuta.

AS2; Foto: AerionCover-Images.com/Profimedia
AS2; Foto: AerionCover-Images.com/Profimedia

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.