Još 3 banke u opasnosti? Prekinuto trgovanje zbog pada akcija od preko 20 odsto

Trgovanje akcijama tri regionalne banke u SAD obustavljeno je danas zbog volatilnosti nakon što im je vrednost potonula 20 procenata.

Svet

Izvor: B92.net/J.J.

Utorak, 02.05.2023.

17:30

Još 3 banke u opasnosti? Prekinuto trgovanje zbog pada akcija od preko 20 odsto
Ilustracija, Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Akcije Western Alliance Bancorpa skliznule su 24,62 odsto u 10:19 po istočnoameričkom vremenu, dok je deonica PacWest Bancorpa bila u minusu od 23,59 odsto u 10:24, a Metropolitan Bank Holding Corp je imao pad od 21,91 odsto u 10:24 po istočnoameričkom vremenu, prenosi Teletrejder.

Podsetimo Džej-Pi Morgan se složio da preuzme Prvu republikansku banku, koja je tako postala treća regionalna banka u SAD koja je bankrotirala nakon Banke Silicijumske doline i Signature banke. Naime, Kalifornijsko odeljenje za finansijsku zaštitu i inovacije (DFPI) saopštilo da je zatvorilo banku First Republic.

Americi za 30 dana preti apokalipsa, ceo svet će patiti: "Najveća greška u istoriji"

Za kupovinu Prve republičke banke, koja je 13. aprila raspolagala imetkom od 229,1 milijardu dolara, bili su zainteresovani i grupacija za finansijske usluge PNC, kao i grupacija Citizens, a poslednje ponude su upućene prekjuče, preneo je izvor upoznat sa situacijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: