Isporučena još jedna serija: Rusija povećava proizvodnju lovaca Suhoj-57

Fabrika u Komsomolsku na Amuru planira da značajno poveća proizvodnju lovaca pete generacije Suhoj-57, izjavio je generalni direktor Rosteka Sergej Čemezov.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 28.12.2022.

16:21

Isporučena još jedna serija: Rusija povećava proizvodnju lovaca Suhoj-57
Ilustracija: Shutterstock/Fasttailwind

Pres-služba Ministarstva industrije i trgovine navodi njegovu izjavu o tome da je još jedna serija aviona pete generacije Suhoj-57 isporučena po velikom ugovoru sa Ministarstvom odbrane, preneo je Tas.

"Ovaj avion vezuje se za budućnost ruske borbene avijacije, jer je oličenje naprednih inženjerskih i dizajnerskih rešenja", rekao je Čemezov.

Direktor Rosteka kaže da se novi avion odlikuje odličnim manevarskim mogućnostima i slabom vidljivošću za radare, a sposoban je da uništava vazdušne i površinske ciljeve, otkriva neprijatelja na velikim udaljenostima i deluje u uslovima mrežnog ratovanja.

"Njegov okvir aviona je u velikoj meri napravljen od kompozitnih materijala. Avion je opremljen najnovijom opremom", kaže prvi čovek ruske korporacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

10 h

Podeli: