Ilon Mask objasnio zašto je investirao u bitkoin, a ne dodžkoin

Izvršni direktor Tesle Ilon Mask dao je juče izjavu iz koje se može naslutiti zašto je ta kompanija za proizvodnju električnih vozila investirala baš u bitkoin.

Svet

Izvor: B92

Petak, 19.02.2021.

14:41

Ilon Mask objasnio zašto je investirao u bitkoin, a ne dodžkoin
Foto: Shutterstock/Jiri Hera

Naime, to je bilo iznenađnje za one koji su prethodno primetili da se u centru njegovih tvitova često pojavljuje mim druge kriptovalute – dodžkoina, objavio je "Jahu fajnens".

Mask je reagovao na tvit koji je sadržavao komentare Čanpeng Džaoa, izvršnog direktora berze kriptovaluta „Bajnens“, koji je rekao kako je iznenađen što je Ilon Mask tako „preterano oduševljen dodžkoinom“.

Mask je objasnio da Tesline investicije „ne odražavaju sasvim njegovo mišljenje“. Šef Tesle je dodao da je bitkoin, koji on opisuje „kao jednostavno manje glup oblik likvidnosti od keša“, „već dovoljna avanturistička stvar za jednu kompaniju iz indeksa S&P500“, a kamoli dodžkoin.

Govoreći o svom ličnom stavu, Mask je pomenuo da je on „inženjer“ a ne „investitor“.

„Ja čak ne posedujem nijedne druge akcije kojima se javno trguje osim Teslinih“, napisao je milijarder.

Da podsetimo, Tesla je investirala 1,5 milijardi dolara u bitkoin i saopštila kako očekuje da će u bliskoj budućnosti prihvatati plaćanja u toj kriptovaluti.

Bitkoin je u sredu dostigao najvišu vrednost u istoriji, jer se prodavao po 51.335,23 dolara za „komad“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: