Biz - B92.net

Gugl obavestio zaposlene: "Ako se ne vakcinišete..."

Gugl je saopštio svojim zaposlenima da će izgubiti platu i na kraju biti otpušteni ako ne pristanu na uslov kompanije da budu vakcinisani protiv kovida 19.

Izvor: Blic
Podeli
Foto: Benny Marty/Shutterstock
Foto: Benny Marty/Shutterstock

To se navodi u internim dokumentima u koje je CNBC imao uvid.

Među vođstvom firme je donedavno kružila informacija da zaposleni imaju do 3. decembra da obelodane status sopstvene vakcinacije, predaju na uvid dokumente koji potvrđuju vakcinaciju ili da se prijave za medicinsko i versko izuzeće. Kompanija je saopštila da će nakon tog datuma početi da pozivra zaposlene koji ni jednu od tri stvari učinili, prenosi Blic.

U dokumentu piše i da će zaposleni koji se ne saglase sa politikom kompanije po pitanju vakcinacije do 18. januara sledeće godine biti na "plaćenom odsustvu" u trajanju od 30 dana, a nakon toga će ih kompanija staviti na "neplaćeno lično odsustvo" od šest meseci, i na kraju im dati otkaz.

Dok veći deo kompanija iz tehnološke industrije nastavlja da odlaže planove povratka zaposlenih na radna mesta, a velike i male kompanije utiru put za fleksibilne načine rada, Gugl zahteva da zaposleni krenu nazad u kancelarije 3 dana nedeljno. Kako vreme prolazi, čini se da menadžment ima sve manje strpljenja za nevakcinisane.

Bajdenova administracija je čak naredila američkim kompanijama sa 100 ili više radnika da osiguraju da su njihovi zaposleni u potpunosti vakcinisani ili redovno testirani na kovid 19 do 18. januara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.