"Građani samo umišljaju poskupljenja"

Poslanica vladajuće Narodne partije Austrije (OVP), Angela Baumgartner, izazvala je buru kritika zbog izjave da građani samo umišljaju poskupljenja.

Svet

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 21.11.2022.

08:18

Ilustracija: Stokkete/Shutterstock

"Osećaj da više ne možemo sebi ništa priuštiti vlada samo zato što nas u to ubeđuje opozicija svojim širenjem mržnje i stvaranja loše atmosfere", kazala je Baumgartner u austrijskom parlamentu.

To je poslanica rekla za skupštinskom govornicom iako je u Austriji inflacija, sa 11 odsto u oktobru, na nivou na kojem nije bila u poslednjih 70 godina, i to dok cene namirnica i energenata stalno rastu, a veliki broj građana, prema istraživanjima javnog mnjenja, upada u "energetsko siromaštvo", jer ne može više da plaća račune za struju i gas.

Za poslanicu Baumgartner je to sve umišljanje, što je izazvalo gnev građana koji su burno i brojno reagovali preko društvenih mreža.

"Od sada treba da se osećamo bogato i problem je rešen", jedan je od predloga građana na tvrdnju poslanice OVP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: